Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (6 198)
Filtruj recenzje
6 198 wyniki
Oceny podróżnych
2 758
2 094
826
312
208
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
2 758
2 094
826
312
208
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
8 z 13 wśród 6 198 recenzji
Zrecenzowano: 7 października 2017

** hotel **
czysty, obsługa sprawna
Duzo fajnych atrakcji wieczornych:
wystepy taneczne, zespoly muzyczne, zespol plywacki

** pokoje **
czyste, lozko podwojne bardzo duze
lazienka czysta, funkcjonalna (suszarka, 220v/110)
sprzatane raz dziennie
balkon ze stolikiem i dwoma fotelami na wieczorna posiadowki

** jedzenie **
mala oferta owocow i mies - ale znamy jaka jest sytuacja w tym kraju

** plaza **
lezaki, ochrona, barek
super piasek, szeroka
minusem jest dosc glosna muzyka - radze zabrac zatyczki do uszu :)

** baseny **
sa - nie korzystam

** wyceczki**
polecam Cayo Largo - uwaga trzeba sie liczyc ze sporym wydatkiem ok 1000pln/os
koniecznie - Havana

Podsumowanie:
urolop uwazam za udany, bylismy kilka dni po huraganach - bylo widac slady (polamane palmy, uszkodzenia w budynku)
Troche pozwiedzalismy w zorganizowany sposob, kupa zdjec. Nie polecam wypozyczac auta - drogo (150$/day!!) na drogach duzo dziur, w nocy nieoswietlone pojazdy, stojace pojazdy, zwierzeta.

Termin pobytu: wrzesień 2017
Dziękujemy, jarek l
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 9 października 2017

Szanowny Jaret
Serdecznie dziękujemy za wybór naszego hotelu oraz za poświęcenie czasu na zamieszczenie opinii na jego temat na Trip Advisor.
Będzie nam bardzo miło gościć Panią ponownie.
Pozdrawiam serdecznie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 października 2017

W podróż poślubną wybraliśmy się na Kubę, do hotelu Melia Varadero. To był najwspanialszy wyjazd w naszym życiu. Ludzie w hotelu byli dla nas cudowni, otoczyli nas opieką, byli zawsze uśmiechnięci. Wieczorne show urozmaicały nam pobyt każdego dnia , natomiast w ciągu dnia również było wiele atrakcji. Mieliśmy przepiękny pokój na 5 piętrze z widokiem na morze. Jedzenie było bardzo dobre. Animatorzy każdego dnia zarażali nas swoją energią i pogodą ducha, zachęcali do aktywności w ciągu dnia a wieczorem uczyli nas tańczyć (gdzie my nigdy w żadnym innym kraju nie dawaliśmy namawiać się na tego typu aktywności). Jeszcze nigdy nie spotkaliśmy takich ludzi jak tam. To właśnie ze względu na nich pragniemy wrócić tam w przyszłym roku, może nawet w lutym. Zakochaliśmy się w Kubie, w tamtejszej ludności. Dla nas są to ludzie o wielkim sercu i już tęsknimy za hotelem , w którym czuliśmy się jak w domu. Od powrotu z Kuby nie ma dnia, w którym nie rozmawialibyśmy o hotelu i pobycie na Kubie..

Termin pobytu: lipiec 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, asia24_05
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 5 października 2017

Witam serdecznie,
dziękujemy bardzo za tak fenomenalną opinię na temat pobytu w hotelu MELIA VARADERO.
Cały nasz zespół dokłada wszelkich starań, aby każdy z naszych gości podczas swojego pobytu czuł się w pełni usatysfakcjonowany.
Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy się ponownie.
Pozdrawiam serdecznie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 października 2017

Hotel wśród otaczających innych hoteli zasługuje na swoje 5*, jednak wymagania kubańskie są troszkę niższe od europejskich. Obsługa na pewno nie czeka na napiwki jak napisano w innych recencjach i jest zawsze bardzo pomocna (poza jednym kucharzem smażącym omlety) to mocny punkt hotelu, uśmiechnięci, mili i życzliwi. Restauracje à la carte 5/5, dobre jedzenie i wyśmienita atmosfera, jednak niektórzy nie potrafią się ubrać ani zachować - ale to nie wina hotelu, raczej ludów wschodu. Basen oraz plaża pomimo, że po huraganie Irma to również są mocne punkty hotelu. Najslabsze punkty to jedzenie w restauracji głównej, troszeczkę bez przypraw, ale może to ogólna tendencja krajowa nie mająca większego wpływu na ocenę hotelu, w końcu to wakacje. Aktywość wieczorna animatorow jest ponad przeciętna, dużo i kolorowo, każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam, a jeśli będąc w hotelu doczepisz się do czegoś jest jedna odpowiedż - to przecież KUBA :)

Termin pobytu: wrzesień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, moby0
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 5 października 2017

Serdecznie dziękujemy za wybór naszego hotelu oraz za poświęcenie czasu na zamieszczenie opinii na jego temat na Trip Advisor.
Mamy nadzieję, że przy kolejnej wizycie z Varadero będziemy mogli zobaczyć się ponownie.
Serdecznie zapraszamy!
Pozdrawiam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 czerwca 2017

Bardzo fajny hotel. Nie jest to hotel luksusowy ale jak na Kubańskie warunki to zasługuje na lokalne 5*. Pokoje czyste, przestronne, dobrze wyposażone. Hotel ma już swoje lata ale na bieżąco jest remontowany. Jedzenie dobre, zarówno w restauracji głównej jak i restauracjach tematycznych. Mimo, iż hotel jest duży to nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca przy basenie bądź na plaży. Polecam.

Termin pobytu: marzec 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Supporter_of_travel
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 3 lipca 2017
Tłumaczenie Google

Hi Traveller,
Greetings from MELIA VARADERO! We are pleased to know that you had an enjoyable stay with us. Thank you for recommending our property!
We are honored every time we have the chance to answer to a reviewer that has so many reviews just like you. We thank you for your patronage and we hope you can come back sometime.
Warmest Regards
Management Team
HOTEL MELIA Varadero

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 grudnia 2016

Hotel dość duży, choć dzięki specyficznemu układowi w kształt gwiazdy nie przytłacza. Pokoje przestronne, wyposażone w sejf, tv, klimatyzację, lodówkę i minibarek all inclusive (piwo i napoje b/alk). Nasz pokój był na 5 piętrze z balkonem i super widokiem na morze. Generalnie czysto i na naprawdę wysokim poziomie. Plaża oddalona o kilkadziesiąt metrów od hotelu, czysta i dość szeroka, z wystarczającą ilością leżaków. Przy plaży jest bar serwujący drinki i napoje w formule all in. Na terenie hotelu oprócz typowej restauracji/bufetu są 4 restauracje a`la carte (japońska, śródziemnomorska, owoce morza, steak house) gdzie można zamówić sobie stolik na przyjemny wieczór. Obsługa sympatyczna - zawsze warto zadbać o napiwki. Wieczorami przygotowywane są animacje (pokazy, koncerty) choć jakościowo program wieczorny nie porywał... Internet płatny 3CUC/h działa nieco słabo, ale to nie wina hotelu. Na pewno jest to hotel warty polecenia!

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje w sekcjach 4,5,6 mają piękny widok na morze. Warto dawać napiwki, co pomaga w relacjach z obsługą.
Termin pobytu: listopad 2016
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, PawelMierzwinski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RMValle, Director General, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 5 grudnia 2016
Tłumaczenie Google

Hi Pawel,
What a wonderful accolade and compliment for us. Thank you so much!
We are thrilled to know that our staff was able to make such a positive impact on your stay and overall accommodations, specially our THE LEVEL, were to your liking.
Thank you very much for choosing us, we hope it won’t be the last time.
Best Regards,
MELIA Varadero Team
melia.varadero@meliacuba.com

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji