Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Kuba-w pełni autentyczna”
Melia Varadero — recenzja

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 2 dodatkowych witryn!
Melia Varadero
Miejsce nr 6 wśród 64 hoteli w Varadero
Zrecenzowano 11 października 2017

Hotel godny polecenia przede wszystkim ze względu na lokalizację (bliskość Havany) i zjawiskową plażę.Ocena bdb- absolutnie zasłużona.Wszystkie legendy, salsa na ulicach, mohito w każdym barze, rajskie plaże i cygara to prawda! Kuba od zawsze mnie fasynowała i to miejsce absolutnie nie rozczarowuje.
Jedyny minus dla mnie - hotelowe jedzenie (poza restauracjami tematycznymi , które kulinarnie urozmaiciły pobyt).
Obsługa w hotelu bardzo pomocna i miła.
Do poprawy : jedzenie i czystość. Reszta :5*

Wskazówka dotycząca pokojów: Koniecznie z widokiem na morze
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: wrześniu 2017, podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Kalsme
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 12 października 2017

Szanowna Pani Kalsme,
Bardzo dziękujemy za tak wysoką ocenę oraz poświecenie swojego czasu w celu zamieszczenie opinii na TripAdvisor.
Dziękujemy za podzielenie się uwagami, i mamy nadzieję, że da nam Pan szansę, aby lepiej służyć Panu w najbliższej przyszłości.
Mamy nadzieję, że zobaczymy się jeszcze nie raz.
Z poważaniem,

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (5 336)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język
  • Więcej języków

2 z 6 wśród 5 336 recenzji

Zrecenzowano 7 października 2017

** hotel **
czysty, obsługa sprawna
Duzo fajnych atrakcji wieczornych:
wystepy taneczne, zespoly muzyczne, zespol plywacki

** pokoje **
czyste, lozko podwojne bardzo duze
lazienka czysta, funkcjonalna (suszarka, 220v/110)
sprzatane raz dziennie
balkon ze stolikiem i dwoma fotelami na wieczorna posiadowki

** jedzenie **
mala oferta owocow i mies - ale znamy jaka jest sytuacja w tym kraju

** plaza **
lezaki, ochrona, barek
super piasek, szeroka
minusem jest dosc glosna muzyka - radze zabrac zatyczki do uszu :)

** baseny **
sa - nie korzystam

** wyceczki**
polecam Cayo Largo - uwaga trzeba sie liczyc ze sporym wydatkiem ok 1000pln/os
koniecznie - Havana

Podsumowanie:
urolop uwazam za udany, bylismy kilka dni po huraganach - bylo widac slady (polamane palmy, uszkodzenia w budynku)
Troche pozwiedzalismy w zorganizowany sposob, kupa zdjec. Nie polecam wypozyczac auta - drogo (150$/day!!) na drogach duzo dziur, w nocy nieoswietlone pojazdy, stojace pojazdy, zwierzeta.

Data pobytu: wrześniu 2017
Dziękujemy, jarek l
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 9 października 2017

Szanowny Jaret
Serdecznie dziękujemy za wybór naszego hotelu oraz za poświęcenie czasu na zamieszczenie opinii na jego temat na Trip Advisor.
Będzie nam bardzo miło gościć Panią ponownie.
Pozdrawiam serdecznie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 3 października 2017

W podróż poślubną wybraliśmy się na Kubę, do hotelu Melia Varadero. To był najwspanialszy wyjazd w naszym życiu. Ludzie w hotelu byli dla nas cudowni, otoczyli nas opieką, byli zawsze uśmiechnięci. Wieczorne show urozmaicały nam pobyt każdego dnia , natomiast w ciągu dnia również było wiele atrakcji. Mieliśmy przepiękny pokój na 5 piętrze z widokiem na morze. Jedzenie było bardzo dobre. Animatorzy każdego dnia zarażali nas swoją energią i pogodą ducha, zachęcali do aktywności w ciągu dnia a wieczorem uczyli nas tańczyć (gdzie my nigdy w żadnym innym kraju nie dawaliśmy namawiać się na tego typu aktywności). Jeszcze nigdy nie spotkaliśmy takich ludzi jak tam. To właśnie ze względu na nich pragniemy wrócić tam w przyszłym roku, może nawet w lutym. Zakochaliśmy się w Kubie, w tamtejszej ludności. Dla nas są to ludzie o wielkim sercu i już tęsknimy za hotelem , w którym czuliśmy się jak w domu. Od powrotu z Kuby nie ma dnia, w którym nie rozmawialibyśmy o hotelu i pobycie na Kubie..

  • Data pobytu: lipcu 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, asia24_05
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 5 października 2017

Witam serdecznie,
dziękujemy bardzo za tak fenomenalną opinię na temat pobytu w hotelu MELIA VARADERO.
Cały nasz zespół dokłada wszelkich starań, aby każdy z naszych gości podczas swojego pobytu czuł się w pełni usatysfakcjonowany.
Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy się ponownie.
Pozdrawiam serdecznie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 1 października 2017

Hotel wśród otaczających innych hoteli zasługuje na swoje 5*, jednak wymagania kubańskie są troszkę niższe od europejskich. Obsługa na pewno nie czeka na napiwki jak napisano w innych recencjach i jest zawsze bardzo pomocna (poza jednym kucharzem smażącym omlety) to mocny punkt hotelu, uśmiechnięci, mili i życzliwi. Restauracje à la carte 5/5, dobre jedzenie i wyśmienita atmosfera, jednak niektórzy nie potrafią się ubrać ani zachować - ale to nie wina hotelu, raczej ludów wschodu. Basen oraz plaża pomimo, że po huraganie Irma to również są mocne punkty hotelu. Najslabsze punkty to jedzenie w restauracji głównej, troszeczkę bez przypraw, ale może to ogólna tendencja krajowa nie mająca większego wpływu na ocenę hotelu, w końcu to wakacje. Aktywość wieczorna animatorow jest ponad przeciętna, dużo i kolorowo, każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam, a jeśli będąc w hotelu doczepisz się do czegoś jest jedna odpowiedż - to przecież KUBA :)

  • Data pobytu: wrześniu 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, moby0
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 5 października 2017

Serdecznie dziękujemy za wybór naszego hotelu oraz za poświęcenie czasu na zamieszczenie opinii na jego temat na Trip Advisor.
Mamy nadzieję, że przy kolejnej wizycie z Varadero będziemy mogli zobaczyć się ponownie.
Serdecznie zapraszamy!
Pozdrawiam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 czerwca 2017

Bardzo fajny hotel. Nie jest to hotel luksusowy ale jak na Kubańskie warunki to zasługuje na lokalne 5*. Pokoje czyste, przestronne, dobrze wyposażone. Hotel ma już swoje lata ale na bieżąco jest remontowany. Jedzenie dobre, zarówno w restauracji głównej jak i restauracjach tematycznych. Mimo, iż hotel jest duży to nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca przy basenie bądź na plaży. Polecam.

  • Data pobytu: marcu 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Supporter_of_travel
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Roberto S, ORM, Melia VaraderoOdpowiedź udzielona 3 lipca 2017
Tłumaczenie Google

Hi Traveller,
Greetings from MELIA VARADERO! We are pleased to know that you had an enjoyable stay with us. Thank you for recommending our property!
We are honored every time we have the chance to answer to a reviewer that has so many reviews just like you. We thank you for your patronage and we hope you can come back sometime.
Warmest Regards
Management Team
HOTEL MELIA Varadero

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Varadero)
w odległości 4 km
Blau Varadero Hotel Cuba
Blau Varadero Hotel Cuba
Nr 3 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 6 989
w odległości 1 km
Iberostar Bella Vista
Iberostar Bella Vista
Nr 15 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 454
w odległości 4,8 km
Starfish Cuatro Palmas
Starfish Cuatro Palmas
Nr 9 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 1 384
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0,6 km
Melia Las Americas
Melia Las Americas
Nr 5 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 5 666
w odległości 5,4 km
Iberostar Varadero
Iberostar Varadero
Nr 2 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 7 006
w odległości 3,8 km
Melia Las Antillas
Melia Las Antillas
Nr 11 z 64 w lokalizacji Varadero
Liczba recenzji: 4 351
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Melia Varadero? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Melia Varadero — dodatkowe informacje

Adres: Carretera de las Morlas, Varadero 42200, Kuba
Lokalizacja: Karaiby > Kuba > Matanzas Province > Varadero
Udogodnienia:
Plaża Centrum biznesowe z dostępem do Internetu Centrum fitness z siłownią / salą do ćwiczeń Bezpłatne śniadanie Bezpłatny parking Zajęcia dla dzieci (obiekt przyjazny dla dzieci / rodzin) Restauracja Obsługa pokojowa Apartamenty Basen
Styl hotelu:
Nr4 wśród najlepszych hoteli wypoczynkowych w miejscowości Varadero
Nr4 wśród hoteli na plaży w miejscowości Varadero
Nr6 wśród luksusowych hoteli w miejscowości Varadero
Nr7 wśród hoteli dla rodzin w miejscowości Varadero
Nr14 wśród romantycznych hoteli w miejscowości Varadero
Zakres cen: 641 zł–1 439 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:4-gwiazdkowy — Melia Varadero 4*
Liczba pokoi: 490
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm Booking.com, TripOnline SA i 5viajes2012 S.L., dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Melia Varadero. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
Melia Varadero Hotel Varadero
Varadero Melia
Melia Varadero Cuba

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem