Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 22:00
Wyróżnione recenzje
El Morro - wspaniałe widoki na Hawanę

El Morro jest twierdzą strzegącą wejścia do zatoki kubańskiej.Została wzniesiona w latach 1560-1630... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 3 tygodnie(-i) temu
pawelzdwola1
,
Lublin, Polska
Strażnik Havany

Mury, baszty i działa strzegące Havany i zatoki hawańskiej robią wrażenie. El Morro jak niegdyś... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 lutego 2019
emmarek
,
Szczecin, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (3 553)
  
Recenzje (3 553)
Filtruj recenzje
3 553 wyniki
Oceny podróżnych
1 933
1 177
353
67
23
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 933
1 177
353
67
23
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 3 553 recenzji
Zrecenzowano: 9 listopada 2016

Słynna Twierdza El Moro broniąca wejścia do portu. Warto się tu wybrać i zobaczyć sztukę fortyfikacyjną na najwyższym poziomie. Z twierdzy rozciąga się piękny widok na Stare Miasto. Polecam

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2016
2  Dziękujemy, jaros_awj888
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 października 2016

Morro broni wejścia do portu w Hawanie. Pomimo upływu lat nadal wygląda dostojnie i groźnie. Z Morro roztacza się wspaniały widok na Stare Miasto.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2016
Dziękujemy, katgda
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 kwietnia 2016

Hawana była chroniona u wejścia do portu przez bastion - twierdzę El Morro oraz Fort La Punta i uchodziła za niemożliwą do zdobycia od strony morza.

Oblężenie Hawany miało miejsce w okresie od 13. czerwca do 13. sierpnia 1762 r. w trakcie wojny angielsko-hiszpańskiej i zakończyło się zajęciem miasta przez Brytyjczyków.
Z terenu twierdzy jest wspaniały widok na Hawanę. Patrz załączone zdjęcia

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2016
Dziękujemy, Miroslaw T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 kwietnia 2016

Najstarszy fort kamienny w obu Amerykach. Kolonizatorzy wznieśli fort w celu obrony miasta. Obecnie to część historycznego Parku wraz z Zamkiem El Morro i kilku muzeów.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2016
Dziękujemy, Barbara N
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 marca 2016

Miejsce idealne do podziwiania panoramy Hawany. Dostać się raczej pieszo nie da. Tłumy turystów. Warto wybrać się wcześnie rano tzn. 9-10 np. taksówką, a uniknie się najazdu autokarów z wycieczkami.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2016
1  Dziękujemy, 959DanielP
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji