Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (6 887)
Filtruj recenzje
6 887 wyniki
Oceny podróżnych
2 287
2 674
1 225
436
265
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 287
2 674
1 225
436
265
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 6 887 recenzji
Zrecenzowano: 23 maja 2017

Warto wejść choćby na chwilę. Hotel położony nad morzem z ładnym ogrodem. Można usiąść na wygodnej kanapie, zamówić kawę, zapalić cygaro i wczuć się w poprzednią epokę. Ceny w barze i restauracji za napoje, cygara nie odbiegają od cen w okolicy. Kolonialny hotel, który warto zobaczyć.

Termin pobytu: maj 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, jarwarko
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 stycznia 2017

Majestatyczny hotel z pięknymi widokami, bardzo dobrą lokalizacją i piękną panoramą na Hawane. Koniecznie obowiązkowo wpadnijcie na drinka . Jest to kawał historii ,zabytkowe piękne wnętrza świadczą o jego dostojności..Ludzie są tutaj bardzo sympatyczni i mili .

Termin pobytu: luty 2016
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, wia01
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 czerwca 2016

Przepiękny, ma się wrażenie, ze czas stanął w miejscu i jesteśmy wśród pięknie ubranych gości czasów kolonialnych. A moijto z tajnym składnikiem ....bajka :-). Kryształowe żyrandole, wszędzie żywe kwiaty w pięknych kompozycjach, no i blisko na Malecon :-)

Termin pobytu: marzec 2016
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, Elziuta E
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 kwietnia 2016

Zwiedzanie Hawany rozpoczęlismy od zbudowanego w 1930 roku znanego hotelu Nacional de Cuba. W hotelu tym przebywały przez lata znane osobistości (ich zdjęcia prezentowane są w tzw. ‘salón de la fama’.
Pośród pierwszych znanych gości hotelu Nacional de Cuba byli artyści, aktorzy oraz sportowcy i pisarze tacy jak: Frank Sinatra, Ava Gardner, Johnny Weissmuller, Buster Keaton, Rocky Marciano, Tyrone Power, Errol Flynn, John Wayne, Marlene Dietrich, Gary Cooper, Marlon Brando i Ernest Hemingway. A od marca tego roku dołączyła do tego grona także Grażynka ze mną, a przecież w 1956r nie mógł się tam nawet zatrzymać Nat King Cole ponieważ był czarny.

Termin pobytu: marzec 2016
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Miroslaw T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 grudnia 2015 z urządzeń przenośnych

Byłem w tym hotelu w grudniu 2015. Spędziłem tam dwie noce. Sam budynek jest wielki i majestatyczny. Ale w środku jakieś nieporozumienie. Pokoje brudne śmierdzące, brak możliwości otworzenia okna.
Cena jak za tą jakość to kosmos. Hotel może wart z 50 euro za dobę a nie 250 euro. Ogólnie warto wejść do hotelu pozwiedzać a noc spędzić gdzie indziej. Wszystko dodatkowo płatne woda 10 zł. Przy wymeldowaniu trzeba stać w kolejce do kasy. Tam dostaje się karteczkę ze opłaciło się mini bar itp. Obsługa komunistyczna. NIE POLECAM

Termin pobytu: grudzień 2015
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
3  Dziękujemy, Arek_k_Sopot
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Rubén Forés R, Director Comercial, Hotel Nacional de CubaOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Thank you very much for taking the time to write your opinion and for letting us know how you feel. I think we can deal with your concerns. Again, thank you very much for choosing us and we hope to see you again in the future.

Rubén Forés Rodríguez
Commercial Director
National Hotel of Cuba

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji