Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (6 887)
Filtruj recenzje
6 887 wyniki
Oceny podróżnych
2 287
2 674
1 225
436
265
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
2 287
2 674
1 225
436
265
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 6 887 recenzji
Zrecenzowano: 2 czerwca 2016

Przepiękny, ma się wrażenie, ze czas stanął w miejscu i jesteśmy wśród pięknie ubranych gości czasów kolonialnych. A moijto z tajnym składnikiem ....bajka :-). Kryształowe żyrandole, wszędzie żywe kwiaty w pięknych kompozycjach, no i blisko na Malecon :-)

Termin pobytu: marzec 2016
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, Elziuta E
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 kwietnia 2016

Zwiedzanie Hawany rozpoczęlismy od zbudowanego w 1930 roku znanego hotelu Nacional de Cuba. W hotelu tym przebywały przez lata znane osobistości (ich zdjęcia prezentowane są w tzw. ‘salón de la fama’.
Pośród pierwszych znanych gości hotelu Nacional de Cuba byli artyści, aktorzy oraz sportowcy i pisarze tacy jak: Frank Sinatra, Ava Gardner, Johnny Weissmuller, Buster Keaton, Rocky Marciano, Tyrone Power, Errol Flynn, John Wayne, Marlene Dietrich, Gary Cooper, Marlon Brando i Ernest Hemingway. A od marca tego roku dołączyła do tego grona także Grażynka ze mną, a przecież w 1956r nie mógł się tam nawet zatrzymać Nat King Cole ponieważ był czarny.

Termin pobytu: marzec 2016
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Miroslaw T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 grudnia 2015 z urządzeń przenośnych

Byłem w tym hotelu w grudniu 2015. Spędziłem tam dwie noce. Sam budynek jest wielki i majestatyczny. Ale w środku jakieś nieporozumienie. Pokoje brudne śmierdzące, brak możliwości otworzenia okna.
Cena jak za tą jakość to kosmos. Hotel może wart z 50 euro za dobę a nie 250 euro. Ogólnie warto wejść do hotelu pozwiedzać a noc spędzić gdzie indziej. Wszystko dodatkowo płatne woda 10 zł. Przy wymeldowaniu trzeba stać w kolejce do kasy. Tam dostaje się karteczkę ze opłaciło się mini bar itp. Obsługa komunistyczna. NIE POLECAM

Termin pobytu: grudzień 2015
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
3  Dziękujemy, Arek_k_Sopot
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Rubén Forés R, Director Comercial, Hotel Nacional de CubaOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Thank you very much for taking the time to write your opinion and for letting us know how you feel. I think we can deal with your concerns. Again, thank you very much for choosing us and we hope to see you again in the future.

Rubén Forés Rodríguez
Commercial Director
National Hotel of Cuba

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lipca 2015

Wielki swoim ogromem i pięknie zagospodarowany teren wokół. Miła i sprawna obsługa. Warto obejrzeć miejsce pamięci - osoby które odwiedziły ten hotel. Dobre posiłki i również godna uwagi rewia. Pokoje wygodne i czyste.

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje wybierać od nie od strony podjazdu. Wysoko - piękny widok.
Termin pobytu: czerwiec 2015
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Adam M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 grudnia 2014

Oczywiście ogólna ocena uwzględnia specyfikę miejsca :) Nie jest to ocena europejska :)
Hotel duży, piękny budynek, po którym widac jego lata ale czuć też ducha Hawany. W zależności od Twojego pochodzenia i historii, masz dużą szansę na "podróż w czasie" i poczuć ducha komunizmu jak my.
Oczywiście nie zaznasz tu luksusu jak w europejskim 5* hotelu, jednak doświadczysz tego, czego nie da Ci żaden luksus - kawał historii Kuby.
Pokoje są całkiem spore, łazienki również jednak ich standard pozostawia wiele do życzenia. Zarówno wyposażenie jak i budynek nadgryziony zębem czasu i prosi o remont/wymianę. Łazienki sprawiają wrażenie niehigienicznych, jednak czyste, choć nie sterylnie.
Obsługa hotelowa wydaje się być mało komunikatywna i trochę "sztywna" jak na Kubę. Jedzenie/śniadanie/ dość skromne ale jak na warunki hawańskie całkiem w porządku.
Piękne tereny zewnętrzne! Cudowny widok z wielu pokojów - a bajkowy wręcz z ogrodu. Musisz tam przysiąść na kawę czy Mohito :) Wieczorki z muzyką i tańcami ok, choć zdecydowanie lepiej wybrać się do miasta i poczuć prawdziwą Hawanę i Kubańczyków.
Jeśli tylko możesz, koniecznei odwiedź ten hotel!

Termin pobytu: luty 2014
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Marta M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Antonio M, Director General, Hotel Nacional de CubaOdpowiedź udzielona 4 grudnia 2014

Szanowny Marta.
Dziękujemy za poinformowanie nas o opinię na temat Hotel Nacional de Cuba.
Cieszymy się, że udało ci się "podróż w czasie" i podziwiając historię tego "żywego muzeum" ", czyli 84 lata.
Stale jesteśmy przywrócenie Hotel, to naszym obowiązkiem jest ją chronić, Hotel National Monument.


będziemy czekać na niego w hotelu, aby zapewnić Państwu Mohito w ogrodzie hotelu.

Z poważaniem,

Antonio Martínez Rodríguez
Dyrektor Zarządzający
Hotel Nacional de Cuba

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji