Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (2 299)
Filtruj recenzje
2 299 wyniki
Oceny podróżnych
719
857
446
163
114
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
719
857
446
163
114
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 2 299 recenzji
Zrecenzowano: 8 grudnia 2018 z urządzeń przenośnych

Kompleks super położony na pustyni . Ogólnie wszystko ok chociaż było kilka minusów . Słabo oświetlony dojazd do Hotelu i stan drogi prowadzącej do kompleksu masakryczne dziury . Przy rezerwacji nie było wzmianki że aqua park jest nie czynny oczym dowiedzieliśmy się na miejscu . Cały kompleks bardzo duży , sporo atrakcji , ville były sprzątane codziennie minus taki że sprzątaczki nie zostawiały kostek do zmywarki .

Termin pobytu: grudzień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, annaniva
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OrigoMare-reception, Director General, Pierre & Vacances Village Fuerteventura Origo MareOdpowiedź udzielona 10 grudnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Anna,

Thank you very much for sharing your experience with other users of this web.
We are delighted to read that you did enjoy your stay and we will be more than pleased to welcome you back soon.

Best regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 października 2018

Pobyt w terminie wrześniowym z biurem RainBow - pogoda rewelacyjna.
Codziennie temperatura dochodziła do 25 stopni, dość wietrznie.

Ośrodek hotelowy położony godzinę od lotniska, 15km od najbliższego miasta.
Ogromna wioska z domkami, ponad 1000 numerów - domki powyżej 1000 zamknięte a droga zablokowana.

Domki
Przed każdym domkiem "ogródek" z miejscem do siedzenia przy stole.
W standardowym domku mini salonik z aneksem kuchennym, a także sypialnia z łazienką i wyjściem na drugą stronę "ogródka". Pokoje są czyste, zadbane, świeże. Kuchnia wyposażona w pełni - lodówka, zmywarka itp.
Codziennie przyjeżdża serwis i zabiera śmieci. Przy tygodniowym pobycie sprzątanie jest jeden raz w połowie pobytu - wymiana ręczników, pościeli. Tylko tyle.
W pokojach TV, sprawna i wygodna w obsłudze klimatyzjacja.

Kuchnia
Do jedzenia jest masa produktów i potraw - głównie tłuste jedzenie "pod angoli".
Jednak nikt głodny z restauracji nie wyjdzie, zawsze coś smacznego się wybierze.
Dania na ciepło, na zimno, robione na miejscu - dla każdego. Nawet strefa dla dzieci :)

Alkohol
W opcji all in. tak jak wszędzie - słodkie drinki bez alkoholu, piwo (San Miguel) cieniutkie.

Baseny
Na ośrodku ponad 10 basenów - jednak te w strefach głównie nieczynne, poza tym nie ma przy nich barów. Jeden basen dla dorosłych łączący restaurację i recepcję - kilkanaście leżaków, niektóre w wodzie :) Tutaj cisza i spokój, bardzo ładnie wizerunkowo.
W strefie KraterPark kilka basenów ze zjeżdżalniami i jednym barem. Oczywiście baseny dla dzieci i dorosłych - bardziej dla zabawy. Na terenie KraterParku "grasują animatorzy" którzy co rusz zachęcają do zabawy i różnej aktywności.

Animatorzy
Brak słów - po prostu FANTASTYCZNI! :) Rozśpiewano-roztańczona grupa ludzi, z wielkim entuzjazmem zabawiają gości. Mówią w kilku językach. W ciągu dnia zabawy sportowe, różne dyscypliny. Wieczorami kilka godzin atrakcji - na początku disco dla dzieci, a później głównie dla dorosłych (choć dzieci też mają swój udział). David i cała reszta na wysokim poziomie!

Położenie
Jadąc do tego hotelu musimy być świadomi swojego wyboru - jedziemy odpoczywać na miejscu przy basenach lub wypożyczamy auto i zwiedzamy wyspę. Nie ma obok hotelu nic, poza małą wioską rybacką gdzie trzeba pieszo przejść ok 3km w jedną stronę. Warto wybrać się darmowym busem do Corralejo - piękne plaże, duże fale - warto kupić na straganach pamiątki czy miejscowe okazje - szczególnie tani aloes i oryginalne perfumy :)

Ogólnie ocena bardzo dobra - jest wszystko to co było wcześniej opisane w komentarzach i ofercie. Jeśli ktoś chce odpoczywać stacjonarnie to wybór jak najbardziej trafny :)

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, Mateusz L
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OrigoMare-reception, Director General, Pierre & Vacances Village Fuerteventura Origo MareOdpowiedź udzielona 16 października 2018
Tłumaczenie Google

Dear Mateusz,

Thank you very much for sharing your opinion after your recent stay at Origo Mare.
We are really glad to read that you had a great holiday with us and that you did enjoy all the hotel facilities and services.
We will take note of your comments in order to keep improving our service and we will be very pleased to welcome you back soon.

Sunny regards from Origo Mare.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 października 2018

Wrześniowy pobyt w tym hotelu, wraz z mężem uważamy za bardzo udany. Cały obiekt to miasteczko złożone z villi o różnym standardzie. Spory komlpeks basenowy, krater park, w którym można bardziej aktywnie spędzić dzień na terenie hotelu. Organizowany jest aerobic, zabawy różnego rodzaju, na obiekcie jest także basen ze sztuczną falą. Warto wspomnież, że w krater parku przebywa duża ilość dzieci, w różnym wieku co sprawia, że nie zaznamy tam ciszy :) Dla tych, którzy poszukują spokoju polecam np. basen główny przy recepcji. Jedzenie w hotelu jest bardzo smaczne, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszne soki, alkohole mocne, drinki jak dla nas zdecydowanie za słodkie. Obsługa bardzo miła i zaradna. W tym miejscu szczególne brawa dla barmana Edwarda, mimo tempa pracy w jakim sobie radził to uśmiech z jego twarzy nie schodził :) Jeżeli chodzi o lokalizację hotelu to już gorzej. Ocean co prawda widać co sprawia wrażenie, że da się do niego dojść, jednak jest to niemożliwe z uwagi na ostre, kamieniste i trudne podłoże. Dlatego warto wypożyczyć sobie samochód by spokojnie dojechac do plaży czy zobaczyć wyspę i przepiękne miejca, które na niej występują. Ogólnie polecamy !!

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Ann G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OrigoMare-reception, Director General, Pierre & Vacances Village Fuerteventura Origo MareOdpowiedź udzielona 3 października 2018
Tłumaczenie Google

Dear Ann,

Thank you so much for this great review.
We are delighted to read that you did enjoy your holiday and the hotel facilities and we would be very pleased to welcome you back soon.

Warm regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 września 2018 z urządzeń przenośnych

Hotel to tak naprawę wioska z bungalowami, ma tyle samo was ile zalet, choć wydaje mi się ze te pierwsze maja lekka przewagę. Pierwsza i według mnie najlepsza zaletą jest spokój i prywatność. Zakwaterowanie w domkach z kuchnią daje naprawdę duża prywatność i odseparowanie id reszty ludu. Jedzenie tez z pewnością stanowi zaletę, każdy znajdzie coś dla siebie, oczywiście oprócz baru dostępnego między głównymi posiłkami bo są to stare i nieświeże fastfoody, piękny aquapark dla dzieci i osobny basen dla dorosłych gdzie można odpocząć od wrzasku bawiących się dzieci. Jeśli chodzi o wady to wszędzie jest daleko a przy hotelu nie ma plaży. Na plaże do Corralejo trzeba dojeżdżać busem 25min (dostępne są tylko dwie godziny odjazdów o 10.30 i wtedy trzeba tracąc o 15.30 i o 11.30 i wraca się o 17.45. Traci się w tym dniu obiad. Może być tez tak ze trafi się domek bardzo daleko od restauracji i wtedy trzeba chodzić około 8min. Obsługa bardzo miła. Nie ma roślinności wokół wiec krajobraz mało zachwycający.
Moim zdaniem hotel dobry jak ktoś nie ma potrzeby z niego wychodzić i lubi ciszę i nicość lub jak ktoś odrazu wynajmie samochód. Generalnie po tygodniowym pobycie stwierdzam że wygodniej byłoby mieszkać w corralejo gdyż te dojazdy wszędzie potrafią wykończyć.

Termin pobytu: wrzesień 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Julia M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OrigoMare-reception, Director General, Pierre & Vacances Village Fuerteventura Origo MareOdpowiedź udzielona 1 października 2018
Tłumaczenie Google

Dear Julia,

First of all we would like to thank you for choosing us for your past holidays.
We are glad to read that, overall, you did enjoy your time with us and had a pleasant week of holidays in Fuerteventura.
We will be very pleased to welcome you back soon.

Sunny regards.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Nie mogę napisać że jest okropny ale.... hotel ma wielki problem z karaluchami i mrowkami, które są poprostu wszędzie. Akurat trafiliśmy na czyszczenie kanalizacji czy coś, że poprostu plaga karaluchów wyleciała z kanałów, które nie zostały zamknięte, dzieci były przerażone, dla recepcjonistek nie było żadnego zaskoczenia jak ich poinformowaliśmy o tym. Pani manager mega nie profesjonalna, nawet nie próbowała się w żaden sposób zrekompensować za zaistniałą sytuację i nigdy już nas nie zapytał czy jest wszystko ok? Gdyby nie reszta rodziny napewno bym tam nie została. Miałam nadzieję, że jak zapewniała menadzerka jest to tylko jednodniowe i odbywa się raz w miesiacu i kararuchów nie ma na obiekcie ale niestety nie było to prawdą, były cały czas ale nie w takich ilościach jak wcześniej. Mrówki wszedzie , nawet śniadania się nie dało zjeść na dworze bo były na stole.
Domki ładne ale sprzątane raz na tydzień ( pierwszy raz sie z tym spotkałam).
Jedynie duży plus dla animatorów, którzy dwoili sie i troili aby wszystko było ok. Ceny w sklepie przesadzone.

Termin pobytu: sierpień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, edytab2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: OrigoMare-reception, Director General, Pierre & Vacances Village Fuerteventura Origo MareOdpowiedź udzielona 23 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Edyta,

We truly apologize for the bad experience you had during your stay. Our hotel is located in a wild and protected area and being surrounded by gardens, plants and trees with tropical climate, insects may appear. As our manager tried to explain to you, our villas and main building are fumigated with periodicity as established by the hygienic-sanitary protocols. The fumigation makes all the insects come out before killing them but our staff has been very reactive to clean the place.
Again we would like to apologize for this inconvenience.

Best regards.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji