Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (2 923)
Filtruj recenzje
2 923 wyniki
Oceny podróżnych
1 159
994
480
193
97
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 159
994
480
193
97
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 2 923 recenzji
Zrecenzowano: 1 września 2019

Bardzo przyjemny hotel na spokojne wakacje. Pokoje czyste i schludne, w pokoju TV, lodówka, suszarka, czajnik elektryczny oraz zapas kawy i herbaty. Kilka barów, drinki lokalne objęte "all-inclusive", za bardziej egzotyczne trzeba płacić. 2 baseny - na górze "relax pool" dla dorosłych gdzie jest cicho i spokojnie oraz na dole (w pobliżu plaży) basen ogólnodostępny dla dzieci, z animacjami. Przy każdym z basenów jest bar, przy dolnym 2 restauracje "a'la carte" - pobyt trzeba dzień wcześniej rezerwować w recepcji. Woda w basenach lekko słonawa, pewnie z odsalania. Nigdy nie było problemu ze znalezieniem leżaków, chociaż niekoniecznie wolne były te tuż przy wodzie. Restauracja główna - czysta, spora, ale w "godzinach szczytu" można kilka minut czekać na stolik. Jedzenie dobre, ale po tygodniu już się zaczyna powtarzać. W odległości 100 - 200m od dolnego basenu są dwie plaże - nie należą do hotelu, leżaki i parasole płatne, ale można po prostu przejść się z hotelu, zostawiając rzeczy przy basenie. Przy plażach klimatyczne tawerny, szczególnie wieczorem. Polecamy wypożyczalnię motorówek - za 120 Euro można samemu sterując odbyć fantastyczny całodzienny rejs wzdłuż wschodniego wybrzeża Korfu, z pięknymi widokami i krystaliczną wodą. Hotel dla osób raczej szukających spokoju - lezy na uboczu, do najbliższych miejscowości trzeba dojechać busem lub taxi. Infrastruktura drogowa na Korfu jest "umiarkowana" - pomimo odległości ok. 60km od lotniska, dojazd trwa do 90 minut. Jedyna większa wada - przy basenie brak zjeżdżalni dla dzieci, co np w Turcji jest standardem w takiej wielkości hotelu. Mimo to - polecam zdecydowanie na relaksujące wakacje!

Wskazówka dotycząca pokoi: Piękne widoki na morze i Albanię, ale raczej tylko z niewielkiej liczby pokoi.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, zbababadala
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Guest Relations Manager, Mareblue Beach Corfu ResortOdpowiedź udzielona 6 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear zbababadala,

On behalf of Mareblue Beach Resort we would like to thank you for choosing our hotel.

We all strive to make our guests stay a memorable one with offering a warm and genuine service. One of our main goals is to offer delicious food and it is great to see that we have met your taste.

Everything we do is aimed at providing you with an excellent hotel experience and your feedback is extremely important.

It will be our pleasure to welcome you once more here in Mareblue Beach Resort and to offer you a memorable stay with us.
Mareblue Beach Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 sierpnia 2019

Hotel bardzo przyzwoity, przepyszne oraz urozmaicone jedzenie, bardzo dobre drinki, bardzo miła obsługa, super animacje dla dzieci, animatorzy się bardzo starają, aby zachęcić dzieci do zabawy, piękne widoki. Minusem jest na pewno położenie, ale to można zobaczyć przed rezerwacją (trochę na uboczu) oraz to, że hotel pozwala gościom "rezerwować" sobie leżaki już przed śniadaniem i gdy normalny turysta idzie na basen po 10.00 nie ma wolnych leżaków, lub jest ich niewiele. Jest również za mało parasoli przy basenach.

Termin pobytu: lipiec 2019
Dziękujemy, AniaS649
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Guest Relations Manager, Mareblue Beach Corfu ResortOdpowiedź udzielona 7 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear AniaS649,

Our team was thrilled to read your wonderful review!We are honored that you have chosen our hotel for your holiday.

We are happy that you mentioned the high quality of the culinary offer, good quality of food and beverage is one of the main objectives at Mareblue Beach Resort.

We pride ourselves on our friendly and attentive staff, who endeavor to provide all our guests a comfortable and helpful service.

It was certainly a pleasure looking after you and we hope to welcome you soon again.

Kind regards
Mareblue Beach Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2019

Hotel w porządku. Na początku otrzymaliśmy pokój z łóżkiem piętrowym dla dzieci ale po interwencji pokój został zmieniony.
Faktycznie słona woda do herbaty i sporo mrówek.Posiłki smaczne, restauracje tematyczne również oferują ciekawe smaki. Obsługa w hotelu bardzo miła i uczynna.
Ogromny plus za polskie animacje prowadzone przez Klaudię, Emilkę i Oktawiana z Itaki - dzieci tylko czekały na zajęcia w miniklubie. Ogromne zaangażowanie i pełen profesjonalizm.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, adamsV7787ML
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Guest Relations Manager, Mareblue Beach Corfu ResortOdpowiedź udzielona 17 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear adamsV7787ML,

Thank you for choosing our hotel for your vacation, and thank you for posting your review about your stay at the Mareblue Beach Resort.

We want to offer to our guests a safe, clean and fun environment.We are pleased we were able to able to exceed your expectations.

All these comments will help us to serve you better.

It was great having you with us and we can't wait to welcome you back soon for another enjoyable visit.
Mareblue Beach Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 lipca 2019

Hotel i personel zasluguje na najwyższą ocenę, będę polecala znajomym. Animacje w roznych jezykach, codziennie coś innego. Basen dodatkowy tzw cichy dla osób które lubią spokój. Jedzenie bajka, przekąski przy basenie tak pyszne,ze wiele razy nie szliśmy na obiad.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Renata M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Guest Relations Manager, Mareblue Beach Corfu ResortOdpowiedź udzielona 8 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Renata ,

Thank you for sharing your thoughts with the valuable readers here on TripAdvisor.
It is truly exciting to receive reviews like yours!

The entire team wants to thank you for your kind words and your appreciation for our hard work. Our aim is to achieve always a high standard and to give the best service to our guests.

Also thanks for your kind words and mentioning that hotel generously offers a good choice of menu throughout the week.

The entire team of Mareblue Beach Resort is looking forward to welcome you back again.
Mareblue Beach Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 lipca 2019

Hotel zaraz po przyjeździe wydawał się bardzo elegancki. Na dzień dobry przywitało nas nowiutkie i bardzo nowoczesne lobby. Niestety to była jedyna zaleta tego hotelu. Obsługa hotelowa jest niestety na bardzo niskim poziomie, łącznie z menagerem hotelu, który nie umie wysłuchać jakichkolwiek problemów związanych z hotelem oraz jest dość agresywny. Problem nie dotyczy tylko gości ale również obsługi niższego szczebla. Kelnerki są na tyle zastraszone że jedna z nich chcąc napić się wody musiała ukucnąć i udawać że zamiata coś z podłogi, żeby przełożony nie widział że napiła się wody nalewanej "z wieży" przeznaczonej dla gości hotelowych. Pokoje jak na greckie warunki standardowe, chociaż trochę przestażałe - stare meble i łazienki. Największym problemem jest głośno działająca i śmierdząca klimatyzacja. Na noc do wyboru mamy albo smród pleśni albo spanie w temperaturze 27 stopni (okna nie da się otworzyć z powodu komarów). Jedzenie ok ale niestety bardzo monotonne, po 4 dniach trzeba uciekać do lokalnych tawern. Bary to standard jeśli chodzi o all inclusive ale cikawostką jest że barman zamknął mi przed nosem bar mimo że stałem 5 minut w kolejce a klient stojący przede mną został normalnie obsłużony. W hotelu przerażająca jest ilość zużywanych kubków jednorazowych od których wszystkie hotele już odchodzą. Jednorazówek używa się tu wszędzie, nawet w głównej restauracji gdzie zmywanie naczyń nie powinno być problemem - w obecnych czasach gdzie każdy walczy z plastikiem to szok. Hotel reklamuje się jako rodzinny ale niestety tylko jeden z dwóch basenów jest dla dzieci, drugi dla osób powyżej 18 roku życia. Przez to w sezonie basen jest przepełniony i w godzinach popołudniowych mało higieniczny - odradzam pobyt z małymi dziećmi. Proszę zapomnieć również o korcie tenisowym ponieważ kosze do koszykówki (a raczej ich resztki) umieszczone są tak że nie da się grać z końcowej linii kortu. Hotel nadaje się głównie dla osób szukających noclegu na 1-3 noce i dysponujący własnym samochodem. Odradzam korzystanie rodzinom z dziećmi w szczególności osobom nastawiającym się na oddanie dzieci do mini klubu, którego budynek usytłowany jest w pełnym słońcu i nie oferuje wiele ciekawych atrakcji

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Tajfun24
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Guest Relations Manager, Mareblue Beach Corfu ResortOdpowiedź udzielona 15 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Tajfun24,

Thank you for taking the time to comment and share your experience.

Rest assured that your valuable comments have been forwarded to the attention of the management on the property since we consider them as an important tool to help us to improve on a daily basis.

Regarding your comment about our swimming pools we would like to inform you that pool water is tested for chlorine & Ph levels twice per day. It is quiet natural during in use not to be crystal clear. However, by checking chlorine & Ph levels, we ensure that no bacteria can cause any kind of infection. Secondly, the water is refreshed 4 times daily through certified filter system.

Hope that we can welcome you once again at our hotel to prove that we are really passionate about guest service.
Mareblue Beach Resort Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji