Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (87)
Filtruj recenzje
87 wyniki
Oceny podróżnych
39
32
9
6
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
39
32
9
6
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 87 recenzji
Zrecenzowano: 29 sierpnia 2019

Hotel bardzo kameralny, liczy tylko 30 apartamentów. Pokoje są przestronne, czyste, łazienka w stylu greckim, czyli zasłonka pod prysznicem :). Jedzenie smaczne, jeśli ktoś nie jest wybredny na pewno coś dla siebie znajdzie. Przemiła obsługa, za to olbrzymi plus. Basen duży, nie było problemów z leżakami czy parasolami. Lody dostępne do późnych godzin nocnych:) zaraz przy hotelu przystanek autobusowy do Rethymna. Plaża około 5 min od hotelu, w pobliżu sklepiki, tawerny ...Hotel w całości opanowany przez TUI Polska, i niestety zachowanie naszych rodaków czasem pozostawia wiele do życzenia. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, ale jeśli ktoś liczy na homary czy raki na kolacji to tu ich nie znajdzie. Trochę przeszkadzał mi pobliski tor gokardowy, który działał do późnych godzin nocnych.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, emerlakasia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SolimarDias, Διευθυντής, Solimar EmeraldOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Emerlakasia,

Herewith we would like to thank you first of all for visiting Solimar Emerald Hotel and the precious time spent to write your review and the information given to our future guests.

We are very proud that our hospitality and services met your expectations and even more than that. It is very important for our guests to feel like being in their home and spend an unforgettable stay.

Our staff and I personally would like to thank you for your positive review and will be very happy to welcome you again in our hotel.


Best Regards

Manolis Kounalakis
Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Cudowna, zawsze uśmiechnięta obsługa, pyszne jedzenie, hotel kameralny, codziennie sprzątane pokoje, blisko do morza, przystanek autobusowy do Rethymno po drugiej stronie ulicy, miejsce godne polecenia!

Termin pobytu: sierpień 2019
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, travello0ver
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SolimarDias, Διευθυντής, Solimar EmeraldOdpowiedź udzielona 28 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Travello0ver,

Herewith we would like to thank you first of all for visiting Solimar Emerald Hotel and the precious time spent to write your review and the information given to our future guests.

We are very proud that our hospitality and services met your expectations and even more than that. It is very important for our guests to feel like being in their home and spend a memorable stay.

Our staff and I personally would like to thank you for your positive review and will be very happy to welcome you again in our hotel.


Best Regards

Manolis Kounalakis
Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Hotel polski. Nie ma innych rezydentów. Dzięki temu czujemy się jak u siebie. Tylko 30 pokoi, kilka osób zawsze gdzieś wyjeżdża na zwiedzanie, więc raczej jest cisza i spokój (jeżeli nie trafimy na typowych all-incuzowców co już o 11:00 mają na bani)
Pokoje OK, tylko ok bo widać że małe odświeżenie napewno by się przydalo. Czysto co najważniejsze.
Basen duży, jest gdzie popływać. Największy chyba atut hotelu, ale jest minus - czynny tylko do 19:30. Nie ma walki o leżaki i jest bardzo czysto.
Jedzenie typowe dla tej klasy hotelu . Śniadania klasyczne: jajecznica, jajko sadzone, parówki itp., kawa chyba Jakobs-dobra. Lunch i kolacja zawsze jakieś mieso (twarde jak skała), makarony, ziemniory itp ;) Czasami wybieraliśmy paczkę chipsów zamiast kolacji. Tu zdecydowanie hotel kuleje.
Alkohol lokalny. Piłem parę drinków, piwo ale głównie whisky. Wiadomo to nie jest Jim Beam czy Kasztelan Niepasteryzowany, ale po kilku drinkach na słońcu jaka to jest różnica? ;)
Ostatni hotel na trasie, na wschód od hotelu nie ma nic ;) Dzika plaża dosłownie 150m - piaszczysta. Ścieżki prowadzą przez wykarczowane haszcze xD
Obok hotelu tor gokartowy, niby go słychać (tak samo jak setki cykad) ale nie przeszkadza. Chyba bardziej uspokaja jak Szumiś dla dziecka ;)
Dla osób którzy cenią sobie spokoj, mniejsza ilość ludzi i opalanie się nad basenem + wycieczki. Dzięki temu, że obok hotelu nic nie ma, jest bardzo dobry przepływ powietrza i nie męczymy się na słońcu. Super miejscówka.

Wskazówka dotycząca pokoi: Quiet, clean, big rooms
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, RobertGDA
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SolimarDias, Διευθυντής, Solimar EmeraldOdpowiedź udzielona 28 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear RobertGDA,

Herewith we would like to thank you first of all for visiting Solimar Emerald Hotel and the precious time spent to write your review and the information given to our future guests.

It is very important for our guests to feel like being in their home and spend an unforgettable stay. We never had any complaints about our food or drinks. Just the opposite, all guests are satisfied from quality and quantity. The pool has to be till 19:30 according to regulations and because whole night it needs time to refresh water.

Our staff and I personally would like to thank you for your positive review and will be very happy to welcome you again in our hotel.


Best Regards

Manolis Kounalakis
Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 sierpnia 2019

Hotel bardzo dobrze położony, zaraz przy przystanku autobusowym, niecałe pół godziny jazdy do centrum Rethimno. Komfortowe apartamenty, klimatyzacja działa bez zarzutu:) Jedynym mankamentem było to, że kabiny prysznicowe miały tylko kotarę.
Jedzenie znakomite, oferta seaside bar na duży plus. Niesamowicie uprzejma obsługa całego hotelu. W każdej sytuacji służyli pomocą.
Targetem hotelu są turyści z Polski, dlatego świetnie, że dokumenty hotelowe były po polsku. Bardzo pomocna była też Pani z obsługi restauracji mówiąca po polsku. Baseny świetne do zabawy zarówno dla starszych jak i dla dzieci.

Gorąco polecam hotel!

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Karol R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SolimarDias, Διευθυντής, Solimar EmeraldOdpowiedź udzielona 20 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Karol R,

Herewith we would like to thank you first of all for visiting Solimar Emerald Hotel and the precious time spent to write your review and the information given to our future guests.

We are very proud that our hospitality and services met your expectations and even more than that. It is very important for our guests to feel like being in their home and spend an unforgettable stay.

Our staff and I personally would like to thank you for your positive review and will be very happy to welcome you again in our hotel.


Best Regards

Manolis Kounalakis
Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 sierpnia 2019

Czytając wszystkie opinie negatywne myślę, że to jedynie zasługa konkurencji.
Hotel jest niewielki, ale przytulny. Jest bardzo czysto na całym obiekcie.
Obsługa przesympatyczna, uśmiechnięta i pomocna w każdym temacie, jest również polka.
Panie sprzątają pokoje codziennie, świeże czyste ręczniki każdego dnia. Basen dość duży z leżakami i parasolami ze stolikiem.
Jedzenie w ogromnym wyborze. KAŻDY znajdzie coś dla siebie. Smaczne, zawsze gorące, świeże.
Najlepsze śmietankowy lody jakie jedliśmy dotychczas (pod dostatek 5 smaków do wyboru).
Drinki i alkohol również bez ograniczeń, możliwość własnych kompozycji, pomimo całej karty gotowych drinków.
Z czystym sumieniem polecam!

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, LittleBlondeBe
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: SolimarDias, Διευθυντής, Solimar EmeraldOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear LittleBlondeBe,

Herewith we would like to thank you first of all for visiting Solimar Emerald Hotel and the precious time spent to write your review and the information given to our future guests.

We are very proud that our hospitality and services met your expectations and even more than that. It is very important for our guests to feel like being in their home and spend a memorable stay.

Our staff and I personally would like to thank you for your positive review and will be very happy to welcome you again in our hotel.


Best Regards

Manolis Kounalakis
Hotel Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji