Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (247)
Filtruj recenzje
247 wyniki
Oceny podróżnych
157
58
19
8
5
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
157
58
19
8
5
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
12 z 17 wśród 247 recenzji
Zrecenzowano 4 tygodnie(-i) temu z urządzeń przenośnych

Z całego serca polecamy hotel La Conchiglia. Hotel cechuje cisza i spokój, a także wyśmienite jedzenie. Jeżeli ktoś oczekuję spróbować włoskich specjałów to nie zawiedzie się. Pracownicy bardzo otwarci i mili, spora część personelu to Polacy. Pokój otrzymaliśmy w nowej części hotelu, który był wykończony w wysokim standardzie( klimatyzacja, TV lodówka). Co ważne pokój sprzątany codziennie. Na terenie hotelu duży czysty basen, co istotne z bardzo dużą ilością leżaków i parasoli. Hotel posiada również własną plażę oddaloną o około 300-400 metrów. Do plazy jeżdżą busy, natomiast my chodziliśmy pieszo i zazwyczaj korzystaliśmy z spokojniejszej publicznej części plaży. Tak jak wcześniej napisaliśmy hotel jest spokojny i oddalony od zgiełku tłumów turystów, natomiast jest rewelacyjnym miejscem wypadowym do zwiedzania Kalabrii. Capo Vaticano oddalone jest 1,5 km od hotelu, natomiast stacja kolejowa znajduję się ok. 10 min drogi. Kolejką dostaniemy się do najciekawszych miast w okolicy( Tropea, Pizzo, Scilla). Co istotne na stacji nie można kupić biletów, w pociągach również jest to trudne, dlatego najłatwiej zrobić to przez internet. Gorąco polecamy hotel i zachęcamy do odwiedzenia Kalabrii.

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Marcin P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: giulia p, ViceHotel Manager , La Conchiglia Village & SuitesOdpowiedź udzielona 4 tygodnie(-i) temu
Tłumaczenie Google

Dear Marcin,
We hope you had a safe trip back home.
We are very glad to learn that you’ve had an excellent experience in our hotel.
Thank you for your valuable feedback!
We are looking forward to welcome you back in the near future.

With much appreciation,
La Conchiglia Village Suites & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 września 2019

Hotel bardzo fajny pokoje Zgodne z oferta bsrdzo dobre wyzywienie. Bardzo Mile polskie kelnerki, hotel polozony W zadbanym ogrodzie plaza bardzo czysta same plusy blisko do Tropea latwy dojazd kursuje autobus I pociag

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Bartlomiej C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: giulia p, ViceHotel Manager , La Conchiglia Village & SuitesOdpowiedź udzielona 9 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Bartlomiej,
thank you for choosing La Conchiglia Village and taking time for your feedback on TripAdvisor.
We are happy to hear that you enjoyed your stay at our hotel.
We are already looking forward to warmly welcome you back soon.

Best regards,
La Conchiglia Village Suites & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 września 2019 z urządzeń przenośnych

‌Jak najbardziej polecamy hotel La Conchiglia. Lokalizacja w spokojnym miejscu, bez hałaśliwego sąsiedztwa. Wydzielona część hotelowa plaży żwirkowo piaszczysta, zadbana. Basen hotelowy bardzo fajny, czysty, ciepła woda, w praktyce nie wymagano czepków. Bardzo fajna muzyka na żywo wieczorami - na wysokim poziomie. Występy odbywają się przy basenie do ok 23. 10 minut do przystanku kolejowego, bilety najwygodniej kupisz na stronie trenitalia.it. Otrzymaliśmy pokój w nowej części hotelu, był bardzo wygodny, sprzątany codziennie, duży tv, odtwarza multimedia z USB. Pokój był wyciszony. Jedzenie fantastyczne, dużo lokalnej kuchni, makarony, ryby, owoce można i fenomenalna lokalna czerwona cebula. Personel w restauracji jak i kuchni zasługuje na szczególne uznanie. Bardzo mili i przyjaźnie nastawieni ludzie. Część z nich to Polacy, których można wypytać o różne rzeczy. Internet w obiekcie działa słabo (hotspot wymaga każdorazowego logowania). W hotelowym barze można zamówić kawę, pyszne drinki i dobrą pizzę. Budynki hotelu są rozłożone na dużym obszarze w ogrodzie, atmosfera jest kameralna. Warto wynająć samochód bo w najbliższej okolicy nie ma atrakcji. W regionie jest za to wiele miejsc wartych odwiedzenia. Hotel polecamy osobom pragnącym odpocząć od zgiełku, osoby poszukujące nocnych rozrywek tutaj ich nie znajdą. Nasze wakacje były bardzo udane Dziękujemy!

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, michnick_pl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: giulia p, ViceHotel Manager , La Conchiglia Village & SuitesOdpowiedź udzielona 9 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Mich,

We are very glad to learn that you’ve had an excellent experience and were satisfied with our different services provided by our fantastic colleagues.It is always a pleasure to receive positive feedback. I will share your comments with our team. I am sure that this feedback will serve as an encouragement to all of our staff as we strive to continuously improve the quality of our services.
We hope to have the chance to welcome you soon again,

With much appreciation,
La Conchiglia Village Suites & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 września 2019

Hotel rozłożony na dużej przestrzeni z zadbaną zielenią. Położony jest poza miasteczkami, jakby na wsi w otoczeniu pól i pojedynczych domów w spokojnej, cichutkiej okolicy. Hotel składa się z parterowych i jednopiętrowych domków i bloczków z kilkoma pokojami, z terasem lub balkonem. Pokoje są spore, mają nowe sprzęty, dużą łazienkę. Jest bardzo czysto.
Ogólnie panuje atmosfera spokoju i rozleniwienia: można poleżeć w cieniu na hamakach lub kapać się w basenie i opalać na leżankach wokół basenu. Do plaży jest 4- 5 minut w dół - można pojechać busikiem hotelowym. Plaża hotelowa jest piaszczysto-żwirkowa, dość szeroka, są darmowe leżaki, leżanki i parasole. Wieczorem (do około 22.30-23.00) przy basenie gra relaksująca nie za głośna muzyka na żywo. Z okolic basenu i z jadalni widać morze i zachody słońca nad wulkanem Stromboli.
Jedzenia jest mnóstwo! Jest urozmaicone i bardzo smaczne: oczywiście są makarony, sery, dania z mięsa i ryb na zimno i ciepło, ale też ciekawe sałatki i zapiekanki warzywne (pomidory, marchewka, bakłażan, cukinie, czerwona cebulka), słodycze i owoce od śniadania. Sprawna, pomocna i uśmiechnięta obsługa - serdeczne pozdrowienia dla sympatycznych polskich pracowników: kelnerek i pizzermana. Ale profesjonalnie działają też inne osoby, np. sprzątające lub dbające o zieleń (rano przycinano trawę przy drzewach nożycami, bez głośniej kosiarki).
Miejsce to spodobało mi się od pierwszego momentu, gdy w recepcji przywitała nas Giovanna - od razu poczuliśmy się dobrze zaopiekowani. Bez problemu można było się porozumieć po angielsku lub niemiecku.

Do La Conchiglia można przyjechać samemu, bez żadnego biura. Łatwo jest dostać się pociągiem z Lamezia Terme, oczywiście można też samochodem. Jak się komuś znudzi ten święty spokój to można robić spacery do przyjemnej wakacyjnej miejscowości Capo Vaticano na punkty widokowe i na plażę Groticella albo pojechać pociągiem do Tropea lub Pizzo.

Termin pobytu: wrzesień 2019
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, AMsulimsim
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: giulia p, ViceHotel Manager , La Conchiglia Village & SuitesOdpowiedź udzielona 8 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,
We hope you had a safe trip back home.
Thank you very much for letting us know your detailed and positive feedback through Trip Advisor.
We are very glad to learn that you’ve had an excellent experience and were satisfied with our superb services provided by our fantastic colleagues.
Thank you for your valuable feedback as we are looking forward to welcoming you back in the near future.

With much appreciation,
La Conchiglia Village Suites & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 września 2019 z urządzeń przenośnych

Un posto fantastico grazie non solo alla località incantevole ma soprattutto alle persone che lo creano. Ringraziamo tutti voi per la vostra disponibilità e accoglienza.

Cudowne wakacje w cudownym miejscu. Hotel do którego z pewnością wrócimy. Bogactwo przyrody i przestrzeń zadziwia z każdym dniem coraz bardziej. Jednak miejsce tworzą ludzie, którzy są wyjątkowi, przyjaźni i otwarci. Począwszy od recepcji po znakomitą obsługę restauracji i baru, która mówi po polsku. Wyśmienita pizza, tworzona przez polskiego pizzaiolo, który pobierał nauki u mistrza neapolitańskiego. Przemiły dyrektor, który dosiada się do gości i rozmawia. Wyśmienita kuchnia, bogactwo warzyw, ryb i wspaniałych świeżo przygotowanych makaronów. Plaża, która ma pięć gwiazdek z krystalicznie czystą wodą pozwala na nurkowanie i obserwowanie fauny.
Jedyny minus, to uboga oferta napojów w pakiecie all inclusive.

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, tarraro
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: giulia p, ViceHotel Manager , La Conchiglia Village & SuitesOdpowiedź udzielona 5 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,
How are you doing? We hope you had a safe trip back home.
Thank you very much for staying at La Conchiglia Village Suites & Spa and for posting your valuable comments on Trip Advisor.
We appreciate the time your feedback as it is a valuable tool for us to ensure improvement on all aspects of our service delivery.
We look forward to welcoming you back to our hotel on your next visit.

Best regards,
La conchiglia Village Suites & SPA

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji