Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Bardzo dobre muzeum

Istotny punkt w historii Polski. Muzeum jest utrzymane w dobrym stanie, a zbiory dobrze opisane. W... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 8 września 2019
Kier159
,
Polska
Miejsce Pamięci - wspomnienie niemieckiej okupacji z okresu II WŚ.

Wizyta miejsca wraz z pełnią opowieści na jego temat skłaniają do ogromnej refleksji na temat... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 18 lipca 2019
piopru
,
Gdynia, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (324)
  
Recenzje (324)
Filtruj recenzje
324 wyniki
Oceny podróżnych
217
97
7
3
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
217
97
7
3
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 324 recenzji
Zrecenzowano: 18 lipca 2019

Wizyta miejsca wraz z pełnią opowieści na jego temat skłaniają do ogromnej refleksji na temat humanitaryzmu ludzi. Pomnik niemieckiej inwazji na Polskę, a także zbrodniczej ideologii, której zamiary odebrały życie milionom ludzi na całym świecie.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
1  Dziękujemy, piopru
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Jeżeli w ramach wakacyjnego odpoczynku trafimy na deszczowe dni polecam odwiedzić to miejsce. Przeżycie ogromne. Wstęp bez przewodnika za darmo. Na samym początku zwiedzenia warto zobaczyć film który wprowadza nas w podstawowe informacje oraz klimat obozu. Polecam!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
4  Dziękujemy, 615pawe_z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 lipca 2019

Trzeba odwiedzić, to miejsce, choć wprowadza ono w nastrój smutku i zadumy. Muzeum przygotowane jest w taki sposób, że można je zwiedzić ze starszymi dziećmi. Bezpłatny wstęp.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Dario T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 października 2018 z urządzeń przenośnych

Obozy koncentracyjne to straszne draństwo. To, co się tam wydarzyło, nigdy nie powinno zostać zapomniane. Wizyta w tym miejscu powinna być obowiązkowa dla młodzieży szkolnej. Każdego Niemca należałoby wysłać na wizytę i lekcję historii.

Ekspozycja robi wrażenie. Wszystko jest takie realistyczne. Można odnieść wrażenie,że nadal czuć krew, która nasączony jest każdy cm podłogi czy trawnika.

Koniecznie trzeba obejrzeć film. Nie będę zdradzać szczegółów. To trzeba obejrzeć osobiście.

Piece krematoryjne działają na wyobraźnię. To straszne, że masz w zasięgu ręki piec, w którym palono ludzi. A prochy... To jak uderzenie w głowę.

Trzeba to zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
5  Dziękujemy, Janusz S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 września 2018 z urządzeń przenośnych

Miejsce zadumy i wyciszenia. Według mnie wizytę należy odbyć z przewodnikiem który niesamowicie nakreślić obraz tamtych dni. Nie jest to miejsce dla dzieci i dla ludzi którzy traktują to jako "atrakcję " . To doskonała lekcja historii której podsumowaniem jest motto z MEDALIONÓW Z.Nałkowskiej " Ludzie ludziom zgotowali ten los". Nic dodać nic ująć.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
1  Dziękujemy, annakam69
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji