Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Stutthof Concentration Camp
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Historyczne miejsce

W czasach covidu nie ma możliwości wypożyczenia audioprzewodnika. Miejsce ze smutną historią... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 sierpnia 2020
PaKowar
z urządzeń przenośnych
Smutna atrakcja, którą trzeba odwiedzić

Miejsce obowiązkowe do odwiedzenia dla każdego, niezależnie od poglądów politycznych, czy... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 17 sierpnia 2020
Karol_Kowalczyk
,
Zawiercie, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (342)
  
Recenzje (342)
Filtruj recenzje
342 wyniki
Oceny podróżnych
230
100
8
4
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
230
100
8
4
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 342 recenzji
Zrecenzowano: 18 lipca 2019

Wizyta miejsca wraz z pełnią opowieści na jego temat skłaniają do ogromnej refleksji na temat humanitaryzmu ludzi. Pomnik niemieckiej inwazji na Polskę, a także zbrodniczej ideologii, której zamiary odebrały życie milionom ludzi na całym świecie.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
1  Dziękujemy, piopru
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Jeżeli w ramach wakacyjnego odpoczynku trafimy na deszczowe dni polecam odwiedzić to miejsce. Przeżycie ogromne. Wstęp bez przewodnika za darmo. Na samym początku zwiedzenia warto zobaczyć film który wprowadza nas w podstawowe informacje oraz klimat obozu. Polecam!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
4  Dziękujemy, 615pawe_z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 lipca 2019

Trzeba odwiedzić, to miejsce, choć wprowadza ono w nastrój smutku i zadumy. Muzeum przygotowane jest w taki sposób, że można je zwiedzić ze starszymi dziećmi. Bezpłatny wstęp.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Dario T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 października 2018 z urządzeń przenośnych

Obozy koncentracyjne to straszne draństwo. To, co się tam wydarzyło, nigdy nie powinno zostać zapomniane. Wizyta w tym miejscu powinna być obowiązkowa dla młodzieży szkolnej. Każdego Niemca należałoby wysłać na wizytę i lekcję historii.

Ekspozycja robi wrażenie. Wszystko jest takie realistyczne. Można odnieść wrażenie,że nadal czuć krew, która nasączony jest każdy cm podłogi czy trawnika.

Koniecznie trzeba obejrzeć film. Nie będę zdradzać szczegółów. To trzeba obejrzeć osobiście.

Piece krematoryjne działają na wyobraźnię. To straszne, że masz w zasięgu ręki piec, w którym palono ludzi. A prochy... To jak uderzenie w głowę.

Trzeba to zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
6  Dziękujemy, Janusz S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 września 2018 z urządzeń przenośnych

Miejsce zadumy i wyciszenia. Według mnie wizytę należy odbyć z przewodnikiem który niesamowicie nakreślić obraz tamtych dni. Nie jest to miejsce dla dzieci i dla ludzi którzy traktują to jako "atrakcję " . To doskonała lekcja historii której podsumowaniem jest motto z MEDALIONÓW Z.Nałkowskiej " Ludzie ludziom zgotowali ten los". Nic dodać nic ująć.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
1  Dziękujemy, annakam69
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji