Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Zabljak
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Wyróżnione recenzje
Zdecydowanie warto

Widoki podczas wejścia są niesamowite. My zdecydowalismy się na wejście od przełęczy sedlo, na... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 30 sierpnia 2018
179przemekl
,
Warszawa, Polska
z urządzeń przenośnych
Piękne widoki...

Niestety nie miałem na tyle czasu, aby wchodzić na szczyt, ale z pewnością byłaby to olbrzymia... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 21 czerwca 2018
Jarosław C
,
Malbork, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (162)
  
Recenzje (162)
Filtruj recenzje
162 wyniki
Oceny podróżnych
146
15
1
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
146
15
1
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 162 recenzji
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Widoki podczas wejścia są niesamowite. My zdecydowalismy się na wejście od przełęczy sedlo, na która można wjechać samochodem. Trasa bardzo widokowa a w dodatku najkrótsza że wszystkich. W górę jakieś 3 - 3.5h, w dół około trzech. W kilku miejscach linka do pomocy przy wspinaniu po skałach, ale bardzo ciężko nie jest. Warto zabrać sporo wody bo po drodze nie ma gdzie jej uzupełnić.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
Dziękujemy, 179przemekl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 czerwca 2018

Niestety nie miałem na tyle czasu, aby wchodzić na szczyt, ale z pewnością byłaby to olbrzymia przygoda. Przez Czarnogórę tylko przejeżdżałem, jak i przez kilka innych państw podczas dwutygodniowej podróży po Bałkanach.
Przejechałem całkiem niedaleko szczytu drogą biegnącą przez teren parku narodowego z Jeziora Plużine do Żabljka. Widoki bezcenne. Obiecałem sobie, że kiedyś tu jeszcze przyjadę... byłem trzeci, to będę i czwarty raz ;]

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2018
Dziękujemy, Jarosław C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 sierpnia 2017

Zalecane wejście od strony Siedla (z przełęczy), zejście może być w to samo miejsce lub dużo dłuższe do Żabljakia ale znacznie ciekawsze i dość wymagające. Przy słonecznej pogodzie należy pamiętać o zabraniu dużej ilości wody. Praktycznie na całej trasie nie ma możliwości uzupełnienia. Dopiero w chacie pasterskiej ok 1 h od Czarnego Jeziora piwo i coca cola po 2 Euro ale super schłodzone ratują życie tym co o wodzie nie pamiętali :-)

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
Dziękujemy, Tbg56
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 marca 2017

Szczyt Bobotov Kuk jest najwyższym szczytem w pasmie gór Durmitor. Wejście nie jest zbyt skomplikowane , ale wymaga trochę przygotowania kondycyjnego. Od przełęczy Sedlo wejście zajęło około 2,5 godziny, a zejście odbywało się niestety w trakcie burzy. Widoki są piękne i nagradzają wysiłek, ale polecam sprawdzenie i monitorowanie prognozy pogody, gdyż schodzenie wtrakcie ulewnego deszczu może być bardzo trudne.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
Dziękujemy, KubaG50
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 listopada 2015

Cały Durmitor jest przepiekny. Bobotov Kuk jest najwyższym wierzchołkiem tego pasma górskiego. Wspaniałe widoki, ale trzeba pamiętać o dobrym przygotowaniu kondycyjnym. Szlaki w wyższych partiach dość trudne, często spora ekspozycja bez żadnych sztucznych zabezpieczeń. Uwaga zwłaszcza po deszczu! Poza tym w wyższych partiach całkowity brak wody - trzeba m ieć odpowiedni zapas ze sobą. Brak schronisk, a te które są, daleko odbiegają od naszych polskich wyobrażeń Np Skrcko jezero - nocleg bez pościeli, zadnego węzła sanitarnego, bak możliwości zakupu jakiejkolwiek żywności. Woda z jeziora - ok. 500 metrów. Ale w sumie warto! Widoki wynagradają wszystkie niewygody.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2015
2  Dziękujemy, HipopotamPL
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji