Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (908)
Filtruj recenzje
908 wyniki
Oceny podróżnych
379
186
138
91
114
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
379
186
138
91
114
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 908 recenzji
Zrecenzowano: 8 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel super pyszne jedzonko hotel olbrzymi duży wybór barów restauracji pokoje duże przestronne obsługa klienta super super kawa park na plaży plaża ok drinki ok animacja na plaży przy basenie dodatkowo co wieczór imprezy integracyjne

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Krzysztof K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Nadine D, Halkla İlişkiler Müdürü, Eftalia MarinOdpowiedź udzielona 9 maja 2019
Tłumaczenie Google

Dear Krzysztof K,

Many thanks for your fantastic feedback!

We are glad that we could offer you an enjoyeable stay and that especially the food and service was to your fullest satisfaction, which is really important to enjoy your holiday in the fullest. We will also forward your kind words regarding the staff to all our team members, because praise is very motivating for us!

We hope to welcome you back soon and wish you all the best for the future!

Kind regards,

Guest Relation
Eftalia Marin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 września 2018 z urządzeń przenośnych

Wykupiliśmy wyjazd do hotelu Eftalia Village ale zaproponowano nam przeniesienie do Eftalia Marin zad opłatą 80€ za pokój. Twierdzili ze będzie ultra allinclusive. Jedzenie było takie sobie na pewno żaden ultra. Hotel może nowszy, ale miał tylko 1 basen. Co prawda można było korzystać z całej infrastruktury na tak zwanej wyspie ale była ona dla wszystkich trzech hoteli które są w kompleksie Eftalia. Tak ze po czasie mogę powiedzieć że przenosiny były bez sensu bo co prawda hotel był nowszy ale mieszkaliśmy na piątym piętrze ostatnim więc pokoje bardzo się nagrzewały od fachu tak, ze klimatyzacja niewydalała za bardzo.W Eftalia Billage była pizza cały czas przy basenie tutaj Na jedzenie trzeba chodzić do restauracji albo iść na plażę bo nie było żadnego baru z jedzeniem, był tylko z napojami..Można było korzystać z całej infrastruktury również w hotelu Eftalia Ocean poza barami.

Termin pobytu: sierpień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Anna Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Leiter Gästebetreuung, Eftalia MarinOdpowiedź udzielona 19 września 2018
Tłumaczenie Google

Dear Anna Z,

Thanks for taking the time to share your review!

We are glad you had a good experience in general, but we are disappointed to see your concerns, and we will let our team know about them. We always work very hard to make sure all of our guests have a pleasant stay at our hotel. We look forward to hosting you again for an even better experience.

Thanks again, and have a lovely day!

Kind regards,

Guest Relation
SunConnect Eftalia Marin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Do tego hotelu zostaliśmy przeniesieni z village. Jest to procedura dość często stosowana bo Eftalia Village ma overbooking. Jeżeli chodzi o Marin to infrastruktura naprawdę super, dużo basenów, leżaki dostępne i parasole przy basenie też. Ślisko przy basenach, nie biegamy bo kilkoro dzieci miało połamane ręce od upadków. Na Island, dużym aguaparku przy plaży ludzi tłum, ale basenów do wyboru, tak samo barów z przekąskami i piciem. Ja nie korzystałam bo ile można jeść :)))). Pokój rodzinny, sprzatany codziennie, pobieżnie ale czyste ręczniki codziennie. Przez trzy dni jedzenie monotonne, potem nie można się było przyczepić. Duży wybór warzyw, owoców i różnych sałatek. Kolejka do grilla na zewnątrz, ale warto postać bo dobry kebap i ryby. Ciasta słodkie bardzo. Szczerze, to wszyscy mówili że Turcja mnie zachwyci, a ja nie odczulam czegoś wow, Bułgaria też ma piękne hotele i aquaparki, ja byłam w 3 resortach i wcale nie uważam że Turcja lepsza. Do Marin drugi raz nie pojadę bo wybiorę inny region, ale hotel oceniam dobrze.

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, 815agn
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Leiter Gästebetreuung, Eftalia MarinOdpowiedź udzielona 16 lipca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Agnieszka T,

Thank you so much for your review of your stay at our hotel.

We are happy to read that you had an enjoyable stay with us. It was our pleasure to host you and we are delighted that you were pleased with the level of service provided by our staff. Once again thank you for taking the time to review your stay. We hope you had a brilliant time in Alanya Turkey and we look forward to welcoming you back on your next visit.

Kind regards,

Guest Relation
SunConnect Eftalia Marin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 lipca 2018

Hotel czysty i zadbany, Obsługa staje na wysokości zadania. Jedzenia bardzo dużo choć codziennie to samo. Multum basenów, ale plaża kiepska. Podsumowując jak dla mnie za dużo ludzi, za duży szum, brak jakiejkolwiek prywatności.

Termin pobytu: wrzesień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Rafał Ż
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Leiter Gästebetreuung, Eftalia MarinOdpowiedź udzielona 11 lipca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Rafal Z,

We would like to thank you very much for your nice comments but also for your useful remarks.

We are very happy that you liked our hotel in general. Your feedback about some negative points makes us really sad, but it is through your constructive comments that we are able to improve the service we offer guests in our hotel. Please accept our sincere apologies if we were not able to met all your expectations. Please note that we have already informed to the appropriate department, in order that this incidents does not happen again.

We do hope you will allow us the opportunity to accomodate you again on some future occasion.

Best regards,

Guest Relation
SunConnect Eftalia Marin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 lipca 2018

Byliśmy w tym Hotelu w dniach 23.06-07.07.2018.
Hotel jest całkiem ładny, połączony z Eftalia Ocean. Można korzystać z aquaparku na terenie hotelu Eftalia Ocean. Nie można korzystać z restauracji na terenie Eftalii Ocean.

Hotel posiada klub fitness z basenem krytym (nie korzystaliśmy). Jest tam też kilka sklepów, jak się później okazało z niezłymi cenami.

Pokoje:
Pokoje są dość duże, regularnie sprzątane. Codziennie uzupełniane są napoje w lodówkach. Lodówkę można również uzupełnić sobie samodzielnie wodą z hotelowych lodówek.

Atrakcje:
Hotel jest też połączony poprzez przejścia podziemne i nadziemne z terenem Eftalia Island. Jest to sporych rozmiarów aquapark oraz strefa różnych atrakcji (sportowe i artystyczne) oraz wejście na plażę. Tu muszę zwrócić uwagę, że sama plaża jest dość kiepska, kamienista. Lepsza jej część znajduje się w części bliższej hotelów Eftalia Ocean i Eftalia Aqua Resort. Oznacza to trochę dłuższy spacerek.
Dla osób lubiących grać w siatkówkę plażową mam zła informacje. Mimo, że jest tam kilka boisk do gry, to są one dość kamieniste i łatwo o kontuzje. To samo się tyczy korzystania z basenów na terenie hoteli i kompleksu Eftalia Island !!!. Podczas naszego pobytu byliśmy świadkami kilku upadków, które kończyły się złamaniami. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie widzieliśmy. Problemem może być też za ciepła woda w basenach. potrafi ona mieć niemalże temperaturę powietrza. Trudno się schłodzić. Baseny jednak są zazwyczaj bardzo czyste, szczególnie rankami.

Jedzenie i restauracje:
Hotel prowadzi wyżywienie 24h. Restauracja główna, jest dość duża, jednak początkiem lipca zaczął się problem ze znalezieniem stolików. Hotel jest duży i obsługa ma problemy ze sprawnym sprzątaniem. Bardzo często były brudne talerze, kubki i sztućce !!!
Samo jedzenie może się wydawać monotonne, jednak nam odpowiadało. Część potraw była dostępna przez cały czas bez zmian, część zmieniała się codziennie.
Mało było typowo tureckich dań, ani razu nie było owoców morza. Dość często pojawiają się owoce morza. Brakowało no. czegoś dla nas tak oczywistego jak niektóre sosy do potraw (sos czosnkowy). Podsumowując nie jest źle ale też bez rewelacji.
Co było zaskakujące to to, że za wiele rzeczy na terenie trzeba było dodatkowo zapłacić mimo opcji All inclusive (np. soki wyciskane 1Euro).

Połączenia z innymi miejscowościami oraz atrakcje okolicy:

Jeśli ktoś zamierza zrobić sobie jakieś zakupy to nie warto zawracać sobie głowy bazarami w Turkler. Nastawione są one na turystów z Rosji. Posiadają w ofercie tylko podrobione ciuchy znanych marek (jakość dobra), jednak ceny są bardzo wysokie.
Lepiej wybrać się do Alanii. Zrobić to można na kilka sposobów.

1. Podróż taxi. Wystarczy zamówić taksówkę w recepcji. Podobno drogo. Nie korzystałem.
2. Dolmusz. Jest to bardzo dobra i tania forma podróżowania. Wystarczy wyjść na główną ulicę, przejść przejściem nad ulicą od strony hotelu Eftalia Village. Tam znajduje się przystanek dolmuszy do Alanii. Często też dolmusze same zatrzymują się, widząc, że ktoś przechodzi przez to przejście i czeka. Jest to bardzo bezpieczna forma podróżowania. Dolmusze są klimatyzowane. Wystarczy powiedzieć gdzie się jedzie np. Kleopatra Beach i kierowca poinformuje kiedy wysiąść.

3. Jeśli się ma pewne obawy co do takiego podróżowania to za pierwszym razem proponuje inne rozwiązanie. W Alanii jest biuro podróży Wujek i Mariola. Jeśli się chce przeżyć coś więcej to warto do nich zadzwonić. Mariola wysyła swojego kierowcę do hotelu, jedzie się do ich biura w Alanii. Tam co najmniej o połowę taniej niż u rezydentów można kupić różne wycieczki. Dostępne też w innych lokalnych biurach. Jednak zaletą jest to, że mamy kontakt po polsku, za darmo dojedziemy do Alanii. Mariola dokładnie podpowie jak poruszać się po terenie Alanii i odpowie na inne pytania. Naprawdę bardzo dobry kontakt. Byliśmy z nimi w Kapadocji (długa wyprawa ale warto), na raftingu (super zabawa i bezpieczna), Alania w pigułce, Kanion Sapadere (jeśli ktoś lubi kąpiele w górskich rzekach polecam).
Same dolmusze to koszt około 1 Euro w jedną stronę od osoby. Czasem troszkę drożej ale niewiele.
W Alanii warto zrobić zakupy, popływać na plaży Kleopatry i odwiedzić jaskinie.

Termin pobytu: czerwiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Maciej P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: hotel_responsible, Leiter Gästebetreuung, Eftalia MarinOdpowiedź udzielona 9 lipca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Maciej P,

Many thanks for your detailed, valuable and kind feedback.

We are glad to read that you had overall a nice stay with us and that you liked our hotel, rooms, the facilities, the location close to Alanya and dolmus station which is really very cheap and a perfect option to drive to Alanya. We also appreciate your helpful remark and will discuss this within the team.

Thank you once again for having chosen our hotel for your Alanya-trip. We would love to welcome you back!

Kind regards,

Guest Relation
SunConnect Eftalia Marin

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji