Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Wyjątkowe miejsce

Miejsce wyjątkowe zarówno położenie jak i samo sanktuarium.Powiem szczerze Kalwaria przebija Jasną... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 9 września 2019
MY8zatrutych
,
Lublin, Polska
Wyjątkowe położenie - miejsce, gdzie czuć pasję

Kalwaria to kompleks dróżkowy, gdzie prócz znanego w świecie sanktuarium znajdują się trasy z... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 7 sierpnia 2019
lesneoko
,
Polska Południowa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (89)
  
Recenzje (89)
Filtruj recenzje
89 wyniki
Oceny podróżnych
54
23
10
0
2
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
54
23
10
0
2
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 89 recenzji
Zrecenzowano: 7 sierpnia 2019

Kalwaria to kompleks dróżkowy, gdzie prócz znanego w świecie sanktuarium znajdują się trasy z kaplicami upamiętniającymi życie Jezusa i Maryi. Każdy obiekt ma wyjątkowy charakter - małe dzieła architektury. Górskie widoki na Beskid Mały i Makowski. Miejsce ważne dla katolików, ale także dla miłośników historii, historii sztuki i turystyki.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, lesneoko
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 lipca 2019

Do kościoła przyszłam od strony centrum miejscowości, gdzie zostawiłam zaparkowane auto. Jak się później okazało, można samochodem podjechać pod sam obiekt, ale nie wiem, czy parkingi są płatne czy nie. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to stragany z chińszczyzną, które ciągną się od strony seminarium wzdłuż alei. Część była zamknięta, być może dlatego, że to była sobota i turystów było pewnie mniej niż w niedzielę czy jakieś święto kościelne. Sam kościół moim zdaniem nie ma jakiegoś wyjątkowego charakteru, jest jak wiele kościołów w innych miastach. Moją uwagę przyciągnęły organy na balkonie nad wejściem, ładne witraże w oknach i mnóstwo złoceń. No ale to spotkać można w wielu kościołach katolickich, powstałych w podobnym czasie.
Nie wybrałam się na spacer w okolice klasztoru, ponieważ nie miałam na to czasu.
Chciałam natomiast przestrzec przed korzystaniem z toalet przy klasztorze. Są nie dość, że płatne (1zł/osoby), to baaaardzo brudne. W życiu nie widziałam tak brudnych, śmierdzących, płatnych toalet.
Widziałam, że na miejscu jest też prowadzona prawdopodobnie przez zakonnice stołówka/restauracja, ale nie jadłam tam.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Maaalerin
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 lipca 2019

24.06.2019 bylam z moja 90 letnia mama na mszy na godzine 9.00
Wychodzac z kosciola moja mama spadla u Was ze schodow, tych bocznych prowadzacych na boczny dziedziniec.
Przyjechala karetka pogotowia, mama ma zlamana lewa reke, 5 szwow na glowie i jest cala w krwiakach i siniakach.
Klasztor jest bydynkiem publicznym i ma obowiazek zgodnie z prawem budowlanym zaopatrzyc wszystkie schody w porecze, Porecz, czyli kawalek rurki kosztuje ok 100 zlotych. SKANDAL

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Bozena S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 listopada 2018

To już kolejna wizyta w tym niepowtarzalnym pod każdym względem miejscu.Tym razem z racji pory roku najbardziej spokojna i kameralna. Znikoma ilość pielgrzymów i jakby na zamówienie chłodna, ale pełna słońca pogoda sprzyjały zarówno modlitwie jak i spokojnemu zwiedzaniu. Niesamowite połączenie duchowości i przepięknych krajobrazów...

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2018
1  Dziękujemy, Noro51
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 maja 2018

Byłem dwa dni spacerując po ścieżkach i odwiedzając wszystko co powinienem zobaczyć.Mnóstwo komunijnych dzieci i to uważam za jeden z dobrych prezentów (taki wyjazd)dla nich.Trudno się skupić w nieustannej gromadzie ludzi jedzących,pijących i chcących się modlić.Dom Pielgrzyma bardziej niż siermiężny,niskie ceny więc cóż wymagać.Restauracja i kawiarnia jak za PReLu,tłoczno,skromnie,nijako.Po obiad czekałem 45 minut.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2018
Dziękujemy, 39mareko
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji