Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Wycieczka

Warto zobaczyć miasteczko i wczuć się w klimat nieśpiesznie przemierzając deptak warto wybrać się... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 6 lutego 2020
Mrowekwpodrozy
z urządzeń przenośnych
Ciekawa atrakcja z przestarzałymi multimediami

Atrakcję odwiedziliśmy sugerując się przewodnikiem i rzeczywiście warto wejść "w głąb Madery" i... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 września 2019
254arturk
,
Zawadzkie, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 492)
  
Recenzje (1 492)
Filtruj recenzje
1 492 wyniki
Oceny podróżnych
445
597
324
90
36
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
445
597
324
90
36
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 1 492 recenzji
Zrecenzowano: 29 sierpnia 2019

Centrum wulkaniczne w Sao Vicente oferuje około 30 minutowa wycieczkę z przewodnikiem po pięciu kanałach wydrążonych przez lawę w procesie powstawania wyspy podziwiając podziemne rzeki i rozlewiska oraz 30 minutową wizytę na ekspozycji multimedialnej gdzie dowiemy się jak powstają wulkany w sali kinowej w 3D, zobaczymy symulację wybuchu wulkanu oraz historię powstania Madery. Cena 8 euro od osoby. Można się dostać pieszo z centrum Sao Vicente idąc w kierunku Ribeira Brava w ciągu pół godzinnego spaceru.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, ArtB1975
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 sierpnia 2019

Znalazłem te jaskinie na portalu tripadvisor. Jaskinie są fajne można je zwiedzać tylko z przewodnikiem (ko 1 godzinki). Wewnątrz jest mokro więc polecam zabrać jakieś cienkie przeciw deszczówki. Przewodniczka opowiada ciekawie w kilku językach. Są inne niż u nas bo to lawowe więc nie ma stalaktytów ani stalagnitów są języki zastygłej lawy. Po zwiedzaniu krótki filmik o powstawaniu wyspy. Super jest też otoczenie z kwiatami w małym parku obok.
Polecam jako odskocznię od upałów chociaż wewnątrz nie jest zimno ale miło.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
1  Dziękujemy, GRZEGORZ M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Nie jest tak źle. Po jaskini jest mikrospacer. Więcej się czeka na dojście wycieczki, niż idzie. Na początku drogi jest mocno deszczowo - zmokliśmy strasznie. Na szczęście na koniec przejście do cieplejszych miejsc. Jądro ziemi daje radę!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Kleinzwerg
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Jaskinia podobnie jak wszystko na Maderze - typowo pod turystów. Krótka wycieczka, wygipsowany sufit - nic wyjątkowego

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, kubasadlowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 marca 2019

Całość wycieczki z przewodnikiem trwa ponad godzinę, w tym zwiedzanie pięknych podświetlonych tuneli, którymi spływała lawa wulkaniczna, małe strumyczki i mini-jeziorka. Pod koniec zwiedzania "jazda " windą i 2 filmy z tworzenia się wysp. Niedrogo i naprawdę warto.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, Bogusław K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji