Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (676)
Filtruj recenzje
676 wyniki
Oceny podróżnych
364
191
78
30
13
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
364
191
78
30
13
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 676 recenzji
Zrecenzowano: 13 lipca 2019

Hotel uważam za zdecydowanie godny odwiedzenia i polecenia w każdym aspekcie.
Budynek jest nowoczesny, wykończony w ładnym stylu (szkło i kamień), jest to hotel całkowicie odnowione.
Wybierając się do Grecji (jako para teraz z dziećmi), zawsze wybieramy obiekty 5*, aby mieć pewność dobrego standardu. Po kilku latach wakacji spędzonych na greckich wyspach, uważam ten obiekt go za jeden z najlepszych, w których mieliśmy okazję wypoczywać.
Na szczególną uwagę zasługuje jedzenie, które jest bardzo dobre i nie mam tu na myśli tego, że każdy znajdzie coś dla siebie, bo najczęściej oznacza to frytki i makaron. Restauracja główna oferuje bardzo szeroki wybór wysokiej jakości produktów i to bardzo dobrze przyrządzonych. Choć nie jestem fanem tematycznych wieczorów kulinarnych, to potrawy meksykańskie, włoskie (sosy, risotto) były bardzo dobre. Zawsze dostępne były dania kuchni greckiej, co niestety nie jest regułą, a po cóż innego jechać do Grecji niż, aby jeść lokalną kuchnię. Dla mnie jest to priorytet dlatego znalazł się na pierwszym miejscu. Dostępne są restauracje al-carte: grecka, włoska i azjatycka, osobiście korzystaliśmy tylko z greckiej - kuchnia w wydaniu fusion, mniej tradycja bardziej efektowna.
Plaża jest piaszczysto - kamienista z szarym piaskiem, brzeg i dno morza kamieniste, dużo leżaków w zestawie z parasolami.
Kilka barów w budynku, kilka wokoło basenu oraz jeden na plaży wraz z barem z przekąskami - polecam tam gyros w zestawie z pitą, tzatzikami i warzywami.
Basen główny, jeden duży podzielony na kilka sekcji: dla dzieci z łagodnie opadającym dnem, dalej głębszy z częścią hydromasażu oraz wydzielona cześć dla dorosłych z barem. Baseny niepodgrzewane, więc osobiście najlepiej czułem się po obiedzie, gdy woda zdążyła zrobić się cieplejsza. Jest też aquapark, zaskakująco rozwinięty jak na hotel - kilka ambitniejszych zjeżdżalni, cześć dla młodszych dzieci, leniwa rzeka oraz dodatkowy basen. Najlepsze leżaki są zajmowane wczesnym rankiem, choć rezerwacje nie są dopuszczane to wiadomo jak jest, po kilku dniach sami zaczęliśmy wstawać wcześniej, żeby mieć możliwość leżenia przy dziecięcej części basenu.
Pokoje nowoczesne - wykończenie i wyposażenie, pokój standardowy trochę mały, szczególnie przy pobycie z dzieckiem i niemowlakiem (niestety rodzinne były już niedostępne). Duże balkony stanowią przedłużenie pokoju, więc jest komfortowo. Polecam szczególnie pokój z widokiem na morze, bo niezależnie od piętra jest wart swojej ceny. Jedno ze skrzydeł hotelu (południowe) wychodzi na działkę, gdzie ktoś kiedyś zaczął budowę i jej nie ukończył, te są mniej atrakcyjne widokowo.
Obsługa bardzo miła, poczynając od pań sprzątających, obsługę restauracji i baru - uśmiechnięci, rozmowni i profesjonalni.
Z tego miejsca pozdrawiam Toto, który wieczorami pracuje w głównym barze przy basenie i jest mistrzem :)
Animacje są, animatorzy mili, osobiście nie biorę w nich nigdy udziału więc tego nie ocenie.
Wieczorne animacje ciekawe, różny przekrój, od występów wokalnych po akrobatyczne, te szczególnie efektowne, trochę za głośno dla dzieci.
W hotelu znajdują się sklepy: ogólnospożywczy i z pamiątkami, można kupić najpotrzebniejsze rzeczy.
Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić, jako ojciec dwojga dzieci, to fakt, że plac zabaw jest wieczorem zamknięty (jest połączony z aquaparkiem, bawialnia również początkowo była czynna tylko do godziny 19 oraz to, że czasem ciężko nam było całą rodziną skorzystać z windy. Może to brzmi dziwnie, ale mieszkając na trzecim piętrze, winda przyjeżdżała wypełniona pasażerami z wyższych pięter i nie mieliśmy jak wjechać z wózkiem. Rozwiązanie - poprosić o zameldowanie na możliwie najwyższym piętrze.
Goście głównie z: Niemiec, Wielkiej Brytanii, Polski i Izraela, pojedyncze rodziny z Czech, Słowacji, Węgier i Rosji.
Porada z mojej strony: w pakiecie All-inclusive dostępne są alkohole lokalne i międzynarodowe - polecam prosić o zrobienie drinków na bazie markowych trunków, standardowo przygotowywane są na lokalnych - na marginesie całkiem smacznych w porównaniu do tego co można spotkać w innych hotelach.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Karol D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Amada_Colossos, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Amada Colossos ResortOdpowiedź udzielona 17 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Mrs. Karol D,

Thank you very much for taking the time to publish such a detailed feedback here on TripAdvisor.

We are more than happy to read that your stay at the Amada Colossos Resort was to your full satisfaction and that you enjoyed our service and our animation team’s programme. Also our large food and drink variety, the room’s amenities, the water park, the swimming pool area and the beachfront location met your expectations.

We look forward to welcoming you once again as our guests in the nearest future!

Best regards,
The Management Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lipca 2019

Hotel na wysokim poziomie, ale wszystko psują wieczorne animacje. SĄ POTWORNIE GŁOŚNE. Dopłacam za pokój z widokiem na morze, a dostaję drących się ludzi do 23 - 24. Po co mają amfiteatr skoro wszystko dzieje się nad basenem!!!
Leżaki o godz 8 są podejmowanie. PO PROSTU JEST ICH ZA MAŁO.
I ta dziwna organizacja obiadu i kolacji. NAPOJE PRZYNOSI KELNER. Kolejna głupota, albo się czeka na napoje, albo na stolik.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, calyswiat
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Amada_Colossos, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Amada Colossos ResortOdpowiedź udzielona 16 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Valued Guest,

Thank you for finding time to write your thoughts about your stay in Amada Colossos Resort.
We kindly would like to inform you that reserving the sun lounger is not allowed before 8 a.m.

We appreciate your feedback about the Animation Team.
The opinion of our guests is always an important factor to help us continuously improve our service, and it would be most helpful if it could also be shared during the stay, so that we can decide ,if necessary, for the appropriate actions to be taken.

We hope you will choose to visit our hotel in the near future once more

Best regards,
The Management Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 lipca 2019

Hotel naprawdę godny polecenia. Totalnie nie zgadzam się z wcześniejszym komentarzem i chyba pisał to jakiś zbulwersowany polski Janusz, który jedzie do hotelu 5* a nie może zapłacić za importowanego loda 2,50€...Owszem trzeba zapłacić za lody Algidy itd. przy plaży ale dla mnie to zrozumiałe gdyż hotel musiałby dziennie wystawiać z 300 lodów dziennie gdyż dzieci jaki to dzieci jadłyby do bólu. Niemniej przy plaży jest snack bar i zamiast kupować słodkie lody dzieciom można dać im owoce ( cały dzień dostępne tam do 18.00 ) Poza tym przy basenie jest Health bar gdzie dzieciaki mogą napić się słodkiego mrożonego soku kolorowego jeśli już musi być coś lodowe. Dodatkowo w tym barze Pani robi świetne smoothie z owoców. Są też smakowe wody z dodatkiem mięty lub arbuza czy cytrusów. Do tego bufet do obiadu, śniadania czy kolacji jest też dziecięcy z słodyczami dla nich. Poza tym bufet słodki jest przeogromny, szczególnie do kolacji i wszystko pyszne i świeże i piękne. Przy wieczorze meksykańskim kucharz smaży ciepłe churros z róznymi sosami lub posypkami.

Hotel super. Mamy TEŻ porównanie bo byliśmy już w wielu hotelach 5* i wiemy czego można się spodziewać. Sama pracowałam w hotelach w Szwajcarii i znam doskonale standardy i najbardziej wymagających gości.Tutaj za dobrą cenę można mieć wszystko.

Plaża jest żwirowa a przy brzegu są kamienie, jak wszędzie prawie na Rodos poza zatoką w Lindos. Zejście łagodne, można w japonkach spokojnie chodzić lub boso. Nam nie przeszkadzał ten żwir.

Jeśli się komuś nie podoba to polecam inne hotele 5* w Grecji tyle że cena za osobę zaczyna się koło 6 tyś w lastach i kończy na 8 tysiącach.

Śniadania NIE SĄ typowo angielskie. Owszem są angielskie smaki jak fasolka czy kiełbaski, ale poza tym jajka są chyba europejskie? Do tego jajecznica w 3 smakach, jaka sadzone, omlety w kawałkach lub tylko z białka. Poza tym co tutaj można wymagać wymyślnego w śniadaniach ?!!! Niech Ci Państwo z tej recenzji może napiszą co oni serwują sobie w domu na śniadanie bo jeśli mamy na śniadanie w hotelu poza jajkami, bekonem itd. małe naleśniki dla dzieci, warzywa grilowane, lub opiekane w cieście papryki, krążki cebuli czy tosty francuskie? Do tego bardzo dobre i świeże pieczywo, różne "ciasteczka", do tego mnóstwo owoców pokrojonych świeżych jak ananas, melon, arbuz, gruszki itd. Kącik sałatkowy, gdzie każdy znajdzie nawet na śniadanie własnoręcznie skomponowaną sałatkę z sosami, przyprawami lub czym sobie zawidzi. Cały stół dla będących na diecie wręcz, łącznie z waflami kukurydzianymi, jogurtem naturalnym, dżemami, miodem czy mlekiem sojowym lub smakowy Alpro? Do tego orzechy, suszone owoce, sos tahini. Oczywiście jest też bufet z ichniejszymi wędlinami, żółtymi serami i białym serem.

Codziennie tematyczne kolacje z rożnych kuchni, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, greckiej, wieczór rybny. Jedzenia jest MNÓSTWO, pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie od fanów muli po zwykłe spaghetti z parmezanem. NIC NIE śmierdzi, to jakieś bzdury totalne i jest bardzo czysto, nawet jak komuś upadnie coś z jedzenia przy nakładaniu to zaraz ktoś podchodzi i sprząta to. Przy wieczorze meksykańskim można samemu sobie zrobić pyszne tacos a włoski wieczór to live cooking np. 4 rodzajów risotto.
Snack bar przy plaży od 10 do 18, z sałatką grecką, gyrosem pitą i frytkami lub suflaki. Do tego hamburgery, hotdogi i kącik z ciastkami, owocami i ciastem - babkami.

Jest bardzo czystko, wszędzie. Będąc na tarasie nie widziałam, aby restauracja miała dywan???!!! wszędzie poza lobby barem z wykładziną są płytki. Załączam dużo zdjęć na których widać jak jest chyba bardzo dokładnie. Pokoje sprzątane codziennie, woda w barku dokładana.

Wieczorami muzyka na żywo przy fortepianie lub występy zespołu przy basenie. Przy wieczorze greckim grecka muzyka, ludowe stroje i tańce. Animacje w ciągu dnia przy basenie. Personel od sprzątaczki po recepcję przemiły i pomocny w każdej sytuacji. Niewymuszony uśmiechy i zawsze można wszystko załatwić w Guest Relation.

Restuaracje tematycze są 3 i w każdej można zarezerwować stolik dzień przed. Grecka bardzo dobra. Zamawiasz od przystawek po danie główne i deser. Wino do kolacji tematycznych w tych restauracjach jest dodatkowo płatne ale inne napoje jak woda, cola, piwo czy kawa już nie. W Guest Relation można przyjść z każdą sprawą, moją mama miała imieniny teraz w trackie pobytu i poinformowano mnie, że kwiaty mogę zamówić w recepcji a tort oni podają akurat do restauracji tematycznej bo mieliśmy tego dnia kolację. Prosiłam o mały torcik symbolicznie a dostaliśmy duży pyszny czekoladowy tort i cała obsługa podeszła złożyć życzenia. Tort na koszt hotelu. Wszystko trzeba tylko jakoby "zamówić" dzień wcześniej,

Podczas lotu uszkodzono mi walizkę i obsługa w recepcji znalazła dla mnie folie aby mogła zabezpieczyć pęknięta walizkę. ,

Baseny czyste, duże, nie ma tłoku. Agua Park dla dzieci i inne baseny dostępne. Hotel jest bliko lotniska, transfer trwa max 20 minut może. Do centrum Faliraki jest może z 1,5 - 2,0 km ale można nawet spacerem dojść. Jedliśmy też w Cavo Costa w Faliraki kolację i prawie wszystko oddaliśmy bo było słabe bardzo. Fajne miejsce, przyciąga ale kuchnia słaba, wino średnie a za rachunkiem trzeba długo czekać mimo 10 kelnerów na restauracji. Do Rodos można się dostać autobusem, taxi lub wynająć auto. Polecamy wynajęcie auta, spacerkiem do hotelu w stronę Faliraki jest świetna wypożyczalnia odkrytymi Jeep'ami i innymi fajnymi autami cabrio do zwiedzania wyspy.Ceny adekwatne.

Wskazówka dotycząca pokoi: Widok na morze w biurze za 600zł a w hotelu 50,00€ dobra.
Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
3  Dziękujemy, AnnaM4431
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Amada_Colossos, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Amada Colossos ResortOdpowiedź udzielona 6 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Mrs. Anna M,

Thank you very much for taking the time to publish such a detailed feedback here on TripAdvisor.

It is a true pleasure to be a part of our guests' most special days like your mother’s Name day. We are more than happy to read that your stay at the Amada Colossos Resort was to your full satisfaction and that you enjoyed our staff's friendly and attentive service, our animation program, our large food and drink selection and the beachfront location met your expectations as well.

Should you plan any future trips to Rhodes it would be our pleasure being your hosts again.

Best regards,
The Management Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 czerwca 2019

Hotel Amada Colossos zacznijmy od tego nie zasługuje na 5 * raczej naciągane 4 * jesteśmy rozczarowani pobytem w tym Hotelu kochamy Grecję i wyjeżdżamy do Grecji na urlop 2 razy w roku jeżeli ktoś był w Hotelu sieci Mitsis to będzie rozczarowany pobytem w tym Hotelu ten Hotel to stary Luis nie jest odnowiony do końca na korytarzach stare dywany śmierdzące wilgocią w restauracji na tarasie to samo brudne śmierdzące dywany po prostu wszędzie brud smród jesteśmy w szoku że jest tyle pozytywnych opini chyba piszą je ludzie którzy nie byli w luksusowych hotelach i nie mają porównania!!! Najlepsze jest to że oferta obejmuje ultra all a tak naprawdę na plaży w barach trzeba za lody płacić i nigdzie nie ma takiej informacji że jest coś dodatkowo płatne oferta ultra all jest bardzo uboga jedzenie porażka śniadania typowo angielskie jajka kiełbaski parówki omlety tragedia jak na ***** gwiazdek . Pisze w ofercie że hotel posiada piaszczystą plażę niestety nie jest to prawda czarny żwirek z ogromnymi kamieniami wejście do morza nie jest łagodne jest pełno kamieni nawet w butach do wody ciężko wejśc jedzenie to jakaś totalna porażka to co było na obiad lądowało na kolacje lub następnego dnia do baru na plaży na stołówce śmierdzi jedzenie nie wygląda apetycznie i mało co jest dobre .Przestrzegam przed tym hotelem oczywiście złożyliśmy reklamacje ponieważ odliczaliśmy dni do wylotu a Hotelu nie zamienili nam na inny ponieważ nie było nic wolnego w tym czasie.Jeżeli szukacie luxusowych hoteli to polecam sieć hotelu mitsis byliśmy w kilku i standard jest bardzo wysoki obojętnie czy jest to 4 czy 5 czy 5.5 * Dlatego hotel nie jest wart tych pieniędzy za taka kasę można naprawdę być w luxusowym Hotelu .

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, sikoczka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Amada_Colossos, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Amada Colossos ResortOdpowiedź udzielona 1 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Valued Guest,

Thank you for being our guest at the Amada Colossos Resort and for sharing your feedback here on TripAdvisor.

We are very sorry to hear that you were not entirely satisfied with your recent stay. Whilst we are well known for delivering exceptional quality, service and guest experience, your evaluation has disappointed us as well. As you can read from the many positive reviews, our guests are usually praising our hotel’s amenities, cleanliness and our friendly service, which you can not find in many hotels.

We do hope that you will give us a second chance to restore your faith in the hotel.

Best regards,
The Management Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 czerwca 2019

Wspaniały pobyt we wspaniałym hotelu.na pewno zasługuje na swoje 5 gwiazdek.przepiekny kompleks basenów i świetny aquapark dla dzieciaków.jedzenie na najwyższym poziomie,bardzo dobre przekąski,fajna plaża.bardzo dobrze urządzone pokoje, sprzątane codziennie.bardzo miła obsługa hotelu i animatorzy.miejsce warte polecenia!

Termin pobytu: czerwiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Vacation585177
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Amada_Colossos, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Amada Colossos ResortOdpowiedź udzielona 26 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Mrs. Bałabańska,

Thank you very much for sharing your review with us.

We are truly joyful to read that your experience at the Amada Colossos Resort was amazing with everything offered being of the highest standard.

It would be a pleasure to welcome you again in the near future and offer you another memorable holiday.

Best regards,
The Management Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji